Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Nisan 2009, 17:23   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaynana Çatlatan




Kaynana Çatlatan


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;
Hamuru için,
*100 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı tuz,
*1/2 çay bardağı süt,
*2 su bardağı un.
Üst malzemesi;
*2 yumurta,
*1 su bardağı kadar tavuk göğsü ( haşlanmış ve ufak ufak parçalanmış)
*1 su bardağı konserve bezelye ,
*1 su bardağı konserve mantar ( dilim dilim doğranmış)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
*200 gr krem peynir,
*1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
*1/2 su bardağı krema ( yaklaşık 100 gr kadar oluyor)
*1 tutam tuz.
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim.
2.Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarınıda kaplayacak şekilde yerleştirelim.
3.Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım.
4. Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine peynir ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim.
5.Sıvı karışıma kaşar peynir, tavuk, bezelye ve mantarı katarak karıştıralım ve bu karışımı soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayıp, 200 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
6. Soğuduktan sonra servis yapalım.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan