12 Nisan 2009, 17:17
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yoğurtlu İşkembe Çorbası
Yoğurtlu İşkembe Çorbası Malzemeler
1 kg. dana işkembesi
8 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı et suyu
1 adet limon suyu
2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Temizlenmiş işkembe küçük doğranır, düdüklü tencereye aktarılır, üzerini örtecek kadar su konur, tencerenin kapağı kapatılır, kaynama noktasına geldikten sonra 45 dakika pişirilir. Ayrı bir kapta, yoğurt, limon suyu, sarımsak, et suyu, yağ, tuz, un, iyice çırpılır işkembenin üzerine dökülür, iki taşım kaynatılır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntı. |
| |