Konu: BiyoriTim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2009, 19:49   #3
konTes
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: BiyoriTim

FİZİKSEL DEVRE - NEGATİF DÖNEM

Bu dönemde her şey ters yüz olur. Yataktan kalkmak bir mücadeleyle olur, hele ayakta durmak daha da büyük bir mücadeledir. Kahvaltı bile yapamazsınız, bir lokma bile yiyecek halde değilsinizdir, belki zoraki bir bardak çay ya da kahve içebilirsiniz. Durağa ya da istasyona olan yolunuz size çok uzun gelir. Merdiven çıkmak yerine asansörü tercih edersiniz.
Büroya ya da herhangi bir yere varır varmaz, en yakın sandalyeye şükranla kendinizi bırakıverirsiniz, bundan sonra bütün istediğiniz ölü gibi kalmaktır. O günkü iş ne kadar hafif olursa olsun size ağır gelir. Bütün sabah sandalyenize yapışıp kalmanıza rağmen, öyle zamanda da dinlenmek istersiniz. Eve varır varmaz yapmak istediğiniz tek şey televizyonun karşısındaki bir koltuğa kendinizi bırakmaktır. Gece yatma vakti gelince, uyumak herzamankinden biraz daha zor gözükebilir, fakat bir defa uykuya, hem de derin bir uykuya dalıp ertesi gün uyandığınızda, kendinizi yeteri kadar uyumuş gibi hissetmeyebilirsiniz.
Normal güçlülüğünüzün düşük olduğu fiziksel olarak kritik olan bir günde, bir öğün unutulursa ya da ayak üstü geçiştirilirse, zihinsel faaliyetler de donuklaşır. Ani tepkilerin gerekli olduğu durumlarda, yarı değerinde bir karşılık verecek olursanız, bu hiç te iyi olmayan sonuçlar doğurabilir. Bedenin su ihtiyacı bellidir. Bunu dikkate almayan rejim yöntemleri uyku alışkanlıkları doğurur. Ve şayet fiziksel ritmin negatif döneminde bu konuya yeteri kadar dikkat etmezseniz, bedeninizi cezalandırmaktan da beter edebilirsiniz.
Mümkün olduğu kadar, özellikle kritik zamanlarda uygun bir tutum içinde bulunabilirseniz, bedeninizin gerektiği şekilde işlemesine yardımcı etmiş olursunuz. Muntazam yemek, biraz jimnastik ve biyoritim şekillerinize uygun bir çalışma programı yeteneklerinizi ve başarılarınızı arttırır. Potansiyelinizin düşük oldugunu bilmeniz, aksi durumda karşılaşacağınız gerilimi bir miktar zayıflatacak ve ortaya çıkacak sorunları azaltacaktır.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver