Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mart 2009, 03:12   #10
noLove
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Saldırganlık

İçimizdeki Şiddet Duygusunu Ancak Adaletle Bastırabiliriz:

Adli psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Cem İncesu uyarıyor: "Toplum patlamaya hazır bomba. Kişi adalet ve güven duygusunu kaybettikçe içindeki şiddeti dışarı vuruyor, akıl almaz suçlar işleyebiliyor".

Sebepsiz şiddet. Beni her zaman ürkütmüştür. Şiddetin her türlüsü korkutucu ya, o da ayrı bir konu. Gün geçtikçe artan cinayet haberleri, çocuklara karşı işlenen yazmaya bile elimin varmayacağı işkenceler, sokakta giderken yol vermedi diye birbirlerine silah doğrultanlar.... "Ne olacak bu memleketin hali?" cümlesiyle çaldım kapısını. Bugünkü konuğum uzun yıllar Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde adli psikiyatri uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Cem İncesu. Yani ilgi alanı suçlu psikolojisi. İncesu bir yıl önce ayrıldığı Bakırköy Hastanesi'ni anlatırken "Nelerle karşılaştık inanamazsınız" diyor. "O hastanede çalışan bütün doktorların alkışlanmaları gerek. Bugün ne şartlarda ne tür ağır vakaları tedavi etmeye çalıştıklarını ben biliyorum." İncesu ile şiddeti konuştuk. Konu psikiyatri olunca söz dönüp dolaşıp popüler konulara geldi tabii. Hastalara uygulanan elektro- şok yöntemi, hipnoz tartışması ve asla bitmeyen psikolog psikiyatrist çekişmesi. Bütün konuların içinde beni en çok ürperten ise İncesu'nun "Türkiye'de seri katil var mı?" soruma verdiği cevaptı. Hani Amerikan filmlerinde gördüğümüz türden vicdansız, sebepsiz insan öldürenlerden bahsediyorum. Şimdilik yokmuş. "Ama bir nesil var ki" dedi İncesu. Öyle bir jenerasyon geliyor ki, ne vicdanları var ne de değer yargıları. Zevk için suç işleyebilirler. Kim mi? Sokak çocukları, tiner bağımlıları, Anadolu'dan kapkaç yapması için büyük şehre getirilen suçlu çocuklar... "Hepsi önümüzdeki yıllar seri katillere dönüşürse şaşırmamak lazım" diye ekledi İncesu. Uyarılarının ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet