26 Mart 2009, 16:10
|
#11 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Av Yemekleri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1200 gramlık iki ördek
300 gr yeşil zeytin
150 gr mantar
150 gr jambon
6 diş sarmısak
2 küçük soğan
1 bardak sek beyaz şarap
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
1. Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın. Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün.
2. Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın. Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin. Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun. Sarmısakları da içine koyup pembeleştirin. Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın. Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın. Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin.
3. Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun. Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın. Kalan yağda ördekleri kızartın. Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin. Ördeklere tuz ve biber serpin. Tencereye ayıklanmış soğanı ve şarabı koyup ağzını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin.
4. Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın. Alıntı. |
| |