Söğüş Salatası
Söğüş Salatası Malzemeler: 2-3 adet bayır turpu
2-3 adet domates
½ demet maydanoz
100 gr. iri siyah zeytin100 gr. Tuzlu sardalya
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
Tuz Yapılışı: Turplarin kabuklarını yıkayıp soyduktan sonra irice rendeleyin.Biraz tuz serperek hafifçe ovup suyunu sıkın.
Balıkları temizleyip kılcıklarını çıkardıktan sonra sirkede bekletin. Sirkeyi süzün, balıkları ince ince kıyın, bir kaşık kıyılmış maydanozla karıştırın.
Zeytin çekirdeklerini çok dikkatli çıkartın. Boşlukları balık karışımıyla doldurun.
Turbu bir salata tabağına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Kenarlarına domates dilimleri, doldurulmuş zeytin yerleştirin. üzerine zeytinyağı, sirke karışımı gezdirin.
Alıntı. |