Kereviz Salatası
Kereviz Salatası Malzemeler; 2 büyük boy kereviz,
1 adet haşlanmış tavuk göğsü,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı mayonez,
1 çay bardağı kadar iri kırılmış ceviz,
Tuz,
limon suyu Hazırlanışı; Tavuk eti haşlanıp, ufak ufak parçalara ayrılır.
kerevizler soyulup yıkanır ve limon suyu ile ovulur.
Soyulan kerevizler rendenin iri tarafı ile rendelenir ve üstüne yine limon suyu dökülerek karıştırılır.
( Limon suyu kerevizlerin kararmasını önlemek içindir.
aksi takdirde kerevizler çok çabuk kararır ve salatanın rengi koyu olur.)
Yoğurt, mayonez, tuz ve ceviz hepsi beraber karıştırılır ve servis yapılır. Alıntı. |