Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias yuzde { return $+($chr(40),%,$left($calc($hget($1,v) * 100 / $hget($2,v)),4),$chr(41)) }
alias yuzde2 { return $+($chr(40),%,$calc($left(100.000000,4) - $remove($yuzde($1,$2),$chr(41),$chr(40),%)),$chr(41)) }
alias yuzde3 { return $+($chr(40),%,$left($calc($hget($1,$2) * 100 / $hget($3,v)),4),$chr(41)) }
alias ll { return $calc($hget($1,v)-$hget($2,v)) }
alias kapsa { return $+($chr(2),$1-,$chr(2)) }
alias kontrol { if $count($nick($1,$2).pnick,@,~,%,&) != 0 { hadd -m nickler $2 1 | hsave -i nickler nickler.db | hinc -m giris $2 1 | hsave -i giris giris.db | hinc -m ygiris v 1 | hsave -i ygiris ygiris.db | write $+(helper/,$2,.,txt) $+(=>,$chr(40),$chr(2),$chr(31),Giriş,$chr(31),$chr(2),$chr(41),$chr(32),$chr(40),$chr(2),$date,$chr(2),$chr(41)) Gün: $gun($+($chr(2),$day,$chr(2))) - Saat: $+($chr(2),$time,$chr(2)) } | else { helperler #helpers #helpers | msg #helpers #Help kanalına giriş yapıldı. Nick: $+($chr(2),$2,$chr(2)) } }
alias gun { return $replace($1,Monday,Pazartesi,Tuesday,Salı,Wednesday,Çarşamba,Thursday,Perşembe,Friday,Cuma,Saturday,Cumartesi,Sunday,Pazar) }
alias pp { var %& = $numtok($findfile($mircdir,*.db,1),92) | var %j = 1, %k = $findfile($mircdir,*.db,0) | while %j <= %k { if $gettok($findfile($mircdir,*.db,%j),%&,92) != nickler.db { echo -a $gettok($findfile($mircdir,*.db,%j),%&,92) } | inc %j } | hfree -w * | unset %trh | hsil }
alias helperler { if $1 { var %1 = 1,%2 = $nick($1,0),%3 | while %1 <= %2 { if $nick($1,%1) != $me { %3 = $addtok(%3,$nick($1,%1),32) } | inc %1 } } msg $2 %3 }
alias hsil { var %s = $numtok($findfile(helper,*.txt,1),92) | var %1 = 1,%2 = $findfile(helper,*.txt,0) | while %1 <= %2 { remove $gettok($findfile(helper,*.txt,%1),%s,92) | inc %1 } }
alias sil {
hdec voiceler v $hget(vc,$1) | hdec banlar v $hget(ban,$1) | hdec unbanlar v $hget(unban,$1) | hdec ytext v $hget(text,$1)
hdec ygiris v $hget(giris,$1) | hdec ycıkıs v $hget(cıkıs,$1) | hdec devoiceler v $hget(devc,$1)
hdel nickler $1 | hsave -i nickler nickler.db | hdel giris $1 | hsave -i giris giris.db | hdel cıkıs $1 | hsave -i cıkıs cıkıs.db | hdel vc $1 | hsave -i vc vc.db
hdel devc $1 | hsave -i devc devc.db | hdel ban $1 | hsave -i ban ban.db | hdel unban $1 | hsave -i unban unban.db | hdel text $1 | hsave -i text text.db
}
on *:start: {
if !%trh { set %trh $date }
if $isfile(nickler.db) { hmake nickler 100 | hload -i nickler nickler.db } | else { hmake nickler 100 | hsave -i nickler nickler.db }
if $isfile(giris.db) { hmake giris 100 | hload -i giris giris.db } | else { hmake giris 100 | hsave -i giris giris.db }
if $isfile(cıkıs.db) { hmake cıkıs 100 | hload -i cıkıs cıkıs.db } | else { hmake cıkıs 100 | hsave -i cıkıs cıkıs.db }
if $isfile(voiceler.db) { hmake voiceler 100 | hload -i voiceler voiceler.db } | else { hmake voiceler 100 | hsave -i voiceler voiceler.db }
if $isfile(devoiceler.db) { hmake devoiceler 100 | hload -i devoiceler devoiceler.db } | else { hmake devoiceler 100 | hsave -i devoiceler devoiceler.db }
if $isfile(vc.db) { hmake vc 100 | hload -i vc vc.db } | else { hmake vc 100 | hsave -i vc vc.db }
if $isfile(devc.db) { hmake devc 100 | hload -i devc devc.db } | else { hmake devc 100 | hsave -i devc devc.db }
if $isfile(banlar.db) { hmake banlar 100 | hload -i banlar banlar.db } | else { hmake banlar 100 | hsave -i banlar banlar.db }
if $isfile(ban.db) { hmake ban 100 | hload -i ban ban.db } | else { hmake ban 100 | hsave -i ban ban.db }
if $isfile(unbanlar.db) { hmake unbanlar 100 | hload -i unbanlar unbanlar.db } | else { hmake unbanlar 100 | hsave -i unbanlar unbanlar.db }
if $isfile(unban.db) { hmake unban 100 | hload -i unban unban.db } | else { hmake unban 100 | hsave -i unban ban.db }
if $isfile(text.db) { hmake text 100 | hload -i text text.db } | else { hmake text 100 | hsave -i text text.db }
if $isfile(normalg.db) { hmake normalg 100 | hload -i normalg normalg.db } | else { hmake normalg 100 | hsave -i normalg normalg.db }
if $isfile(normalc.db) { hmake normalc 100 | hload -i normalc normalc.db } | else { hmake normalc 100 | hsave -i normalc normalc.db }
if $isfile(ntext.db) { hmake ntext 100 | hload -i ntext ntext.db } | else { hmake ntext 100 | hsave -i ntext ntext.db }
if $isfile(ytext.db) { hmake ytext 100 | hload -i ytext ytext.db } | else { hmake ytext 100 | hsave -i ytext ytext.db }
if $isfile(ycıkıs.db) { hmake ycıkıs 100 | hload -i ycıkıs ycıkıs.db } | else { hmake ycıkıs 100 | hsave -i ycıkıs ycıkıs.db }
if $isfile(ygiris.db) { hmake ygiris 100 | hload -i ygiris ygiris.db } | else { hmake ygiris 100 | hsave -i ygiris ygiris.db }
}
on *:op:#help: { if !$hmatch(nickler,$opnick) { hadd -m nickler $opnick 1 | hsave -i nickler nickler.db } }
on *:join:#help: { hinc -m normalg v 1 | hsave -i normalg normalg.db | .timer 1 1 kontrol # $nick }
on *:part:#help: { hinc -m normalc v 1 | hsave -i normalc normalc.db | if $hmatch(nickler,$nick) { hinc -m ycıkıs v 1 | hsave -i ycıkıs ycıkıs.db | hinc -m cıkıs $nick 1 | hsave -i cıkıs cıkıs.db | write $+(helper/,$nick,.,txt) $+(=>,$chr(40),$chr(2),$chr(31),Çıkış,$chr(31),$chr(2),$chr(41),$chr(32),$chr(40),$chr(2),$date,$chr(2),$chr(41)) Gün: $gun($+($chr(2),$day,$chr(2))) - Saat: $+($chr(2),$time,$chr(2)) } }
on *:voice:#help: { if $hmatch(nickler,$nick) { hinc -m voiceler v 1 | hsave -i voiceler voiceler.db | hinc -m vc $nick 1 | hsave -i vc vc.db } }
on *:devoice:#help: { if $hmatch(nickler,$nick) { hinc -m devoiceler v 1 | hsave -i devoiceler devoiceler.db | hinc -m devc $nick 1 | hsave -i devc devc.db } }
on *:ban:#help: { if $hmatch(nickler,$nick) { hinc -m banlar v 1 | hsave -i banlar banlar.db | hinc -m ban $nick 1 | hsave -i ban ban.db } }
on *:unban:#help: { if $hmatch(nickler,$nick) { hinc -m unbanlar v 1 | hsave -i unbanlar unbanlar.db | hinc -m unban $nick 1 | hsave -i unban unban.db } }
on *:text:*:#help: { hinc -m ntext v 1 | hsave -i ntext ntext.db | if $hmatch(nickler,$nick) { hinc -m ytext v 1 | hsave -i ytext ytext.db | hinc -m text $nick 1 | hsave -i text text.db } }
on *:text:*:#helpers: {
if $nick == $nick {
if $1 == !durum {
msg # $+([,$chr(2),%trh,$chr(2),]) Tarihinden beri kayıt'da olan $+($chr(2),#help,$chr(2)) kanalı istatistik'leri sıralanıyor:
msg # -
msg # Toplam kullanıcı girişi istatistikleri: $+($chr(40),$iif($hget(normalg,v),$hget(normalg,v),0),$chr(41))
msg # - Giriş bilgisi: $iif($hget(normalg,v),Yetkili girişi: $iif($hget(ygiris,v),$hget(ygiris,v),0) $yuzde(ygiris,normalg) - Yetkisiz girişi: $ll(normalg,ygiris) $yuzde2(ygiris,normalg),Toplam: 0 (%100))
msg # Toplam kullanıcı çıkışı istatistikleri: $+($chr(40),$iif($hget(normalc,v),$hget(normalc,v),0),$chr(41))
msg # - Çıkış bilgisi: $iif($hget(normalc,v),Yetkili çıkışı: $iif($hget(ycıkıs,v),$hget(ycıkıs,v),0) $yuzde(ycıkıs,normalc) - Yetkisiz çıkışı: $ll(normalc,ycıkıs) $yuzde2(ycıkıs,normalc), Toplam: 0 (%100))
msg # Toplam verilen voice: $+($chr(40),$iif($hget(voiceler,v),$hget(voiceler,v),0),$chr(41))
msg # Toplam alınan voice: $+($chr(40),$iif($hget(devoiceler,v),$hget(devoiceler,v),0),$chr(41))
msg # Toplam atılan ban sayısı: $+($chr(40),$iif($hget(banlar,v),$hget(banlar,v),0),$chr(41))
msg # Toplam açılan ban sayısı: $+($chr(40),$iif($hget(unbanlar,v),$hget(unbanlar,v),0),$chr(41))
msg # Toplam yazılan satır sayısı: $+($chr(40),$iif($hget(ntext,v),$hget(ntext,v),0),$chr(41))
msg # - Satır bilgisi: $iif($hget(ntext,v),Yetkili yazısı: $iif($hget(ytext,v),$hget(ytext,v),0) $yuzde(ytext,ntext) - Yetkisiz yazısı: $ll(ntext,ytext) $yuzde2(ytext,ntext),Toplam: 0 (%100))
msg # -
msg # $+($chr(2),$nick,$chr(2)) kullanabileceğiniz komutlar listesini görmek için: $+($chr(2),!Komutlar,$chr(2)) yazınız.
}
if $1 == !Komutlar {
msg # $+($chr(31),Genel komutlar,$chr(31),:)
msg # -
msg # !voicelist $kapsa((#Help kanalında kayıt gününden beri verilen tüm voice'leri sıralar))
msg # !devoicelist $kapsa((#Help kanalında kayıt gününden beri alınan tüm voice'leri sıralar))
msg # !aliaslar $kapsa (#help kanal'i aliaslarini verir. )
msg # !kurallar $kapsa (#Help kanali genel kurallarini sıralar)
msg # !bilgi mesajiniz $kapsa((#Help kanal'i ve $me ile olan görüs / öneri / düsünceleri Helpfounder'e iletir.))
msg # !kayıt $kapsa (#help kanalinda usere kayit yönergelerini sıralar.)
msg # !Helpmotd $kapsa (#Help kanalı yönetimini listeler ve tanıtır)
msg # !yapı $kapsa ( #help kanali genel yapi sistemini siralar.)
msg # Egitim Konulari
msg # -
msg # !chanserv (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !nickserv (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !memoserv (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !ignore (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !timer (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !akick (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !wilcard (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !Umodes (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # !Kmodes (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir)
msg # !bkipi (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir)
msg # !who (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir)
msg # !?usercmds (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir)
msg # !+f (#egitim kanalinda kişisel eğitim verir.)
msg # -
msg # Tüm komutlar sıralandı.
msg # !banlist $kapsa((#Help kanalında kayıt tarihinden beri atılan tüm banları sıralar))
msg # !unbanlist $kapsa((#Help kanalında kayıt tarihinden beri açılan tüm banları sıralar))
msg # !Helperler $kapsa((#Help kanalında takip listesinde olan tüm helper'ları sıralar))
msg # !sıfırla tümü $kapsa((#Help kanalı için varolan tüm kayıtları sıfır'lar))
msg # -
msg # $+($chr(31),Kişisel komutlar,$chr(31),:)
msg # -
msg # !ekle helper-nick $kapsa((Takip listesine helper eklemek için kullanılır))
msg # !sil helper-nick $kapsa((Takip listesinde ekli olan bir helper'i siler))
msg # !istatistik helper-nick $kapsa((Takip listesinde kayıtlı olan helper hakkında ayrıntılı bilgiler verir))
msg # !takip helper-nick $kapsa((Takip listesinde kayıtlı olan helper'in, hangi tarihlerde giriş/çıkış yaptığını gösterir))
msg # !tsil helper-nick $kapsa((Takip listesinde kayıtlı olan helper'in, giriş/çıkış tarihlerini sıfır'lar))
msg # -
msg # Tüm komutlar sıralandı.
}
if $1 == !helperler {
if $hget(nickler,0).item < 1 { msg # Kayıtlı helper mevcut değil. Helper eklemek için; $kapsa(!ekle helper-nick) yazınız. | halt }
else { msg # Kayıtlı olan toplam; $kapsa($hget(nickler,0).item) helper sıralanıyor. | var %& = 1,%&& = $hget(nickler,0).item | while %& <= %&& { msg # $+(%&,$chr(45)) $kapsa($hget(nickler,%&).item) | inc %& }
}
msg # Kayıtlar sıralandı.
msg # Herhangi bir helper hakkında detaylı bilgi almak için; $kapsa(!istatistik helper-nick) yazınız.
}
if $1 == !voicelist {
if $hget(voiceler,v) < 1 { msg # $kapsa(#Help) kanalı için voice kaydı yok.(Voice verilmemiş) | halt }
else {
msg # #Help kanalın'da $kapsa(%trh) tarihinden itibaren verilen toplam voice sayısı: $kapsa($hget(voiceler,v))
msg # #Help kanalın'da yetkili olan $kapsa($+($chr(40),$hget(nickler,0).item,$chr(41))) helper'in voice verme istastiği(Sadece voice veren'ler sıralanır):
var %1 = 1,%2 = $hget(vc,0).item | while %1 <= %2 { msg # Helper: $kapsa($hget(vc,%1).item) - Verdiği voice sayısı: $kapsa($iif($hget(vc,%1).data,$hget(vc,%1).data $yuzde3(vc,$hget(vc,%1).item,voiceler),0)) | inc %1 }
}
msg # -
msg # Voice kayıtları sıralandı.
}
if $1 == !devoicelist {
if $hget(devoiceler,v) < 1 { msg # $kapsa(#Help) kanalı için devoice kaydı yok.(Devoice işlevi yapılmamış) | halt }
else {
msg # #Help kanalın'da $kapsa(%trh) tarihinden itibaren uygulanan toplam devoice sayısı: $kapsa($hget(devoiceler,v))
msg # #Help kanalın'da yetkili olan $kapsa($+($chr(40),$hget(nickler,0).item,$chr(41))) helper'in devoice uygulama istastiği:(Sadece devoice veren'ler sıralanır)
var %a = 1,%b = $hget(devc,0).item | while %a <= %b { msg # Helper: $kapsa($hget(devc,%a).item) - Uyguladığı devoice sayısı: $kapsa($iif($hget(devc,%a).data,$hget(devc,%a).data $yuzde3(devc,$hget(devc,%a).item,devoiceler),0)) | inc %a }
}
msg # -
msg # Devoice kayıtları sıralandı.
}
if $1 == !banlist {
if $hget(banlar,v) < 1 { msg # $kapsa(#Help) kanalı için ban kaydı bulunamadı.(Atılan ban yok) | halt }
else {
msg # #Help kanalın'da $kapsa(%trh) tarihinden itibaren atılan toplam ban sayısı: $kapsa($hget(banlar,v))
msg # #Help kanalın'da yetkili olan $kapsa($+($chr(40),$hget(nickler,0).item,$chr(41))) helper'in ban uygulama istastiği:(Sadece ban atanlar sıralanır)
var %x = 1,%y = $hget(ban,0).item | while %x <= %y { msg # Helper: $kapsa($hget(ban,%x).item) - Attığı ban sayısı: $kapsa($iif($hget(ban,%x).data,$hget(ban,%x).data $yuzde3(ban,$hget(ban,%x).item,banlar),0)) | inc %x }
}
msg # -
msg # Ban kayıtları sıralandı.
}
if $1 == !unbanlist {
if $hget(unbanlar,v) < 1 { msg # $kapsa(#Help) kanalı için unban kaydı bulunamadı.(Açılan ban yok) | halt }
else {
msg # #Help kanalın'da $kapsa(%trh) tarihinden itibaren açılan toplam ban sayısı: $kapsa($hget(unbanlar,v))
msg # #Help kanalın'da yetkili olan $kapsa($+($chr(40),$hget(nickler,0).item,$chr(41))) helper'in ban açma istastiği:(Sadece ban açanlar sıralanır)
var %s = 1,%k = $hget(unban,0).item | while %s <= %k { msg # Helper: $kapsa($hget(unban,%s).item) - Açtığı ban sayısı: $kapsa($iif($hget(unban,%s).data,$hget(ban,%s).data $yuzde3(unban,$hget(unban,%s).item,unbanlar),0)) | inc %s }
}
msg # -
msg # Unban kayıtları sıralandı.
}
if $1 == !sıfırla {
if !$2 { msg # Yanlış kullanım. Kullanım şekli: $kapsa(!sıfırla tümü) (Tüm verileri sıfırlar) | halt }
if $2 == tümü {
msg # Bu işlev eklenen helper'ler hariç tüm kayıtları silecektir.
msg # $kapsa(#Help) kanalı için tüm kayıtlar sıfırlansın'mı?
msg # Onaylamak için: $kapsa(!Evet) - Vazgeçmek için: $kapsa(!Hayır) yazınız.
}
}
if $1 == !Evet { msg # Tüm veriler sıfırlan'dı. | pp }
if $1 == !Hayır { msg # Tüm verileri sıfırlama işlevi durduruldu. | return $false }
if $1 == !istatistik {
if !$2 { msg # Herhangi bir nick girilmedi. Kullanım şekli: $kapsa(!istatistik helper-nick) | halt }
if !$hmatch(nickler,$2) { msg # $kapsa($2) isminde helper kayıtlı değil. | halt }
else {
msg # $kapsa($2) helper'inin $kapsa(%trh) tarihinden beri kayıt edilen istatistik'leri sıralanıyor:
msg # -
msg # #Help kanalına toplam: $kapsa($+($chr(40),$iif($hget(giris,$2),$hget(giris,$2),0),$chr(41))) giriş yaptı.
msg # #Help kanalın'dan toplam: $kapsa($+($chr(40),$iif($hget(cıkıs,$2),$hget(cıkıs,$2),0),$chr(41))) çıkış yaptı.
msg # Not: $kapsa($2) helper'inin hangi tarihlerde giriş/çıkış yaptığını öğrenmek için: $kapsa(!Takip $2) yazınız.
msg # Verdiği voice sayısı: $kapsa($iif($hget(vc,$2),$hget(vc,$2) $yuzde3(vc,$2,voiceler),0))
msg # Aldığı voice sayısı: $kapsa($iif($hget(devc,$2),$hget(devc,$2) $yuzde3(devc,$2,devoiceler),0))
msg # Attığı ban sayısı: $kapsa($iif($hget(ban,$2),$hget(ban,$2) $yuzde3(ban,$2,banlar),0))
msg # Açtığı ban sayısı: $kapsa($iif($hget(unban,$2),$hget(unban,$2) $yuzde3(unban,$2,unbanlar),0))
msg # #Help kanalın'da yazdığı satır miktarı: $kapsa($iif($hget(text,$2),$hget(text,$2) $yuzde3(text,$2,ntext),0))
msg # -
msg # Bilgi: $kapsa($2) helper'inin tüm istatistikleri sıralandı.
}
}
if $1 == !Takip {
if !$2 { msg # Yanlış kullanım. Kullanım şekli: $kapsa(!Takip helper-nick) | halt }
if !$hmatch(nickler,$2) { msg # $kapsa($2) helper listesinde mevcut değil. | halt }
else {
msg # $kapsa($2) helper'inin $kapsa(%trh) tarihinden beri, $kapsa(#help) kanalına giriş/çıkış bilgileri sıralanıyor.
var %1 = 1,%2 = $lines($+(helper/,$2,.,txt)) | while %1 <= %2 { msg # $read($+(helper/,$2,.,txt),%1) | inc %1 }
msg # Bu kayıtları silmek için; $kapsa(!tsil $2) yazınız.
}
}
if $1 == !tsil {
if !$2 { msg # Yanlış kullanım. Kullanım şekli: $kapsa(!Tsil helper-nick) | halt }
if !$hmatch(nickler,$2) { msg # $kapsa($2) helper listesinde kayıtlı değil. | halt }
if !$isfile($+(helper/,$2,.,txt)) { msg # $kapsa($2) için giriş/çıkış kaydı yok. | halt }
else { remove $+(helper/,$2,.,txt)) | msg # $kapsa($2) helper'i için, giriş/çıkış tarihleri sıfırlandı. }
}
if $1 == !ekle {
if !$2 { msg # Yanlış kullanım. Kullanım şekli: $kapsa(!Ekle yeni-helper-nick) | halt }
if $hmatch(nickler,$2) { msg # $kapsa($2) helper listesinde zaten mevcut. | halt }
else { hadd -m nickler $2 | hsave -i nickler nickler.db | msg # $kapsa($2) helper listesine eklendi. }
}
if $1 == !sil {
if !$2 { msg # Yanlış kullanım. Kullanım şekli: $kapsa(!sil helper-nick) | halt }
if !$hmatch(nickler,$2) { msg # $kapsa($2) helper listesinde zaten mevcut değil. | halt }
else { sil $2 | msg # $kapsa($2) helper listesinden tüm kayıtları ile beraber silindi. }
}
}
}
if $1 == !Kurallar {
msg # $+($chr(31),Genel kurallar,$chr(31),:)
msg # Kurallar Siralaniyor.
msg # 4 1) 2Türkçeyi düzgün kullanmalıdır.
msg # 4 2) 2Help kanalına gelen kullanıcılara en iyi yardımı vermelidir.
msg # 4 3) 2Server kurallarını en ince ayrıntısına kadar bilmeli ve gerekli durumlarda kullanıcıları yönlendirebilmelidir.
msg # 4 4) 2Help departmanına bağlı hiçbir kanalda veya server kanal genellerinde argo kullanamaz. Diğer kullanıcılara örnek olduğunun bilinciyle hareket eder.
msg # 4 5) 2Access listesinde yer alan nick harici bir nick kullanmaz.
msg # 4 6) 2/ame /me ve /amsg türü komutları help kanalında kullanmaz.
msg # 4 7) 2Servera bağlı olunduğu sürece komite üyeleri tarafından belirtilmiş olan, departman kanalların tümünde bulunmalıdır.
msg # 4 8) 2Help kanalı ile ilgilenemeyecek kadar meşgul olunduğunda; Helper hostu bırakılıp nicke away uzantısı eklenmelidir.
msg # 4 9) 2Helper hostu hiçbir kanalın ban listesinde yer almamalıdır. Haksız olunduğunu düşündüğü bir durum olursa üstlerine bildirir.
msg # 4 10) 2Help kanalı bünyesi dışında en fazla 5 kanala girebilir.
msg # 4 11) 2Help kanalına gelen kullanıcıya voice veren helper dışında hiç bir helper mudahale etmeyecektir. (Ancak isteği durumunda #helpop kanalında yardımcı olabilirsiniz
msg # 4 12) 2Helper diğer helperları uyarma yetkisine sahip değildir. Kural dışı bir davranış tespit ettiğinde üstlerine bildirir.
msg # 4 13) 2Help kanalında, aynı anda en fazla 2 kullanıcıya yardım verilebilir.
msg # 4 14) 2Help departmanına bağlı kanallarda konuşulanlar hiçbir şekilde dışarıya yansıtılamaz.
msg # 4 15) 2Kuralları en ince ayrıntısına kadar bilmeli ve uymalıdır.
msg # 4 16) 2Helper'ler arasinda "1" access farki olsa dahi accessi yüksek olan. dierinin ustasidir. buna uymuyan kim olursa olsun gözünün yaşina bakmam SİLERİM!
msg # 4 17) 2Kimse ben eskiyim/ben cok komut biliyorum diye karsima gelmesin. yönetimde belirtilen kisilerin belirledikleri düzene göre access yükeltir/indirilir. bu tarz girisimlerde kimse bulunmasin.
}
if $1 == !temizle {
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2 2Irc.xxx.Net 4Help Team
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2
msg $2 2 $2 Kanal'i Temizlenmiştir. Teşekürler 4 $nick
}
on *:text:*:#: {
if $nick == $nick {
if $1 == S.a { /msg $chan Aleyküm selam hos geldin [ $nick ] Kullanabileceginiz komutlari görmek icin lütfen [ !komutlar ] yaziniz kolay gelsin hos sohbetler. 4 $date $time }
}
on *:text:*:#: {
if !kayıt isin : $1 {
msg $2 2Kayıt işlemleri için 4Yönergeler gönderiliyor.
msg $2 -
msg $2 /ns register şifre email
msg $2 Şifre : yazan yere unutmuyacaginiz an az 5 haneli Şifre
msg $2 Email : yazan yere email adresiniz. ( Lütfen gecerli bir email adresi veriniz. )
msg $2 -
msg $2 Örnek : /ns register 123456
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
msg $2 -
msg $2 Bu işlemle birlikte kayit işleminiz bitecektir.
msg $2 4IRC.xxx.Net 2/ 4Help Team.. Hos ve sorunsuz sohbetler diler..
}
if $1 == !yapı {
msg # $+($chr(31),Departmanlar yapısı ,$chr(31),:)
msg # -
msg # 4Üst Alt Seviyesi icin iyice okuyunuz.!:
msg # -
msg # 4Halfop :2 Stajyer Helper: HelpTeam kadrosunda başlangıç seviyesidir. 4-7 gün arası değişen deneme ve eğitim sürecinden sonra, performans ve istikrara göre Kıdemli Helper olarak terfi eder veya silinir
msg # -
msg # 4Aop: Kıdemli Helper:2 HelpTeam kadrosunda, Stajyer Helper'ların tecrübe kazandıktan sonra aldıkları seviyedir. Performans ve istikrara göre, yetkisi Stajyer Helper'a düşürülebilir veya Eğitmen olarak terfi edebilir.Hal ve hareketleriyle Stajyer Helper'lara örnek olurlar.
msg # -
msg # 4Egitimci HelpLer: 2 Eğitmen: #Egitim kanalında belirli bir plana göre eğitim verir, EĞİTİM SORUMLUSU tarafından denetlenir.
msg # -
msg # 4Yönetici Adayı: 2 Yönetici Adayı; HelpTeam kadrosunda, eğitmenlerin, üst yönetime katılmaları yönünde tecrübe kazandıkları seviyedir. Üstü olan Yönetici'ye hertürlü konuda yardımcı ve destek olmakla yükümlüdür. Aynı zamanda, kendisinden düşük seviyedeki ekip arkadaşlarının tecrübe kazanmasına yardım edecektir.Astlarını izler ve Yönetici'ye raporlar verir.
msg # -
msg # 4Yönetici: 2 Yönetici:Yönetici adaylarını denetler.Onlardan rapor alır ve onlara yönetimin işleyişini ogretır.Astlarını denetler.
msg # -
msg # 4İdari Yönetici: 2 İdari Yönetici: İdari yönetici helper'lar arasındakı sorunları cozer,access işlemleriyle ilgilenir,adından da anlasıldıgı gıbı idari işlerle ilgilenir.Kendini kanıtladıgında helpfounder tarafından Üst Düzey Sorumlu olarak atanır.
msg # 4Üst Düzey Yönetici :2 Üst Düzey Yönetici: Helpfounder'dan sonraki en yüksek seviyedir.Bütün helpteam'den sorumludur.
msg # -
msg # 2Bu sistemde yer alan rütbelerin kanal access listesinde ki numerik karşılıkları ve başlıca görevleri aşağıdaki gibidir;
msg # -
msg # 4Halfop :2 1
msg # -
msg # 4Aop :2 2 - 3
msg # -
msg # 4Yönetici :2 4
msg # -
msg # 4Yönetici Adayı :2 5
msg # -
msg # 4Yönetici :2 6
msg # -
msg # Üst Düzey Yönetici :2 999
msg # -
msg # -
msg # 4Departmanlar Kanallari
msg # -
msg # 4#help : 2Sunucu yardim kanali. zorunludur.
msg # -
msg # 4#helpers :2Helplerin bulundugu kanal zorunludur.
msg # -
msg # 4#helpsop :2help Üst Düzey yönetim kanalidir.
msg # -
msg # 4#Egitim :2Sunucu genel egitim kanalidir.
msg # -
msg # 4#sınav :2 Helper Secme Sınav 'larının (HSS) Yapıldıgı Kanaldır.
msg # -
msg # 4Departman Düzeni Siralandi.
}
if $1 == !at {
msg # $+($chr(31),Kick Komutu Uygulandi. Atilan Nick : $2 ,$chr(31),:) | /kick #help $2 2Sorunuz Çözümlenmiştir. Farkli sorunuz oldugunda tekarar bekleriz. 4xxx.Net / 2Help Team.. | /msg $2 2Sorunuz Çözümlenmiştir. Farkli sorunuz oldugunda tekara bekleriz. 4xxx.Net / 2Help Team..
}
if !helpmotd* iswm $1- {
.timer 1 2 msg #helpers 4 Yönetim Komitesi
.timer 1 4 msg #helpers 14* * * * * * * * * * *
.timer 1 5 msg #helpers 7Help-Master = xxx
.timer 1 6 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * *
.timer 1 8 msg #helpers 2 Help ManaGer = xxx
.timer 1 10 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * *
.timer 1 12 msg #helpers 7 Yönetici: xenop - xx
.timer 1 13 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * *
.timer 1 14 msg #helpers 7Yönetici Adayları: xxxx
.timer 1 15 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * *
.timer 1 18 msg #helpers 7Kıdemli Helper'lar: xxxx
.timer 1 20 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * *
.timer 1 22 msg #helpers 7 Eğitmenler: xxxx
.timer 1 24 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * *
.timer 1 26 msg #helpers 7Stajyer Helper'lar: xxxx
.timer 1 28 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * * * * *
.timer 1 30 msg #helpers
.timer 1 31 msg #helpers 14* * * * * * * * * * * * * * *
.timer 1 32 msg #helpers 7Yönetim Hakkinda Bilgi.
.timer 1 34 msg #helpers 14Help Kanallar'imizda Helper'lerimizden istenen terbiyeli,akilli,zeki,saygili olunmasi/olunma çabasinda bulununmasidir.
.timer 1 36 msg #helpers 14Yönetimdeki arkadaslar ile kesinlikle tartişmaya girmek yasaktir.
.timer 1 37 msg #helpers 14bu sunucunun helper hostunu tasiyan kimse oper/admin'lerden eksinlikle ceza almamalidirlar. Mükaşaya girmemelidirler.
.timer 1 38 msg #helpers 14Yönetim duruma göre güncellenmektedir.
.timer 1 40 msg #helpers 7 Baksen 14Help Departman kurallarini okumak icin 7!Kurallar 14yaziniz.
.timer 1 44 msg #helpers 7 $me 14Üzerinde Kullanabilceginiz komutlari görmek icin lütfen 7!Komutlar 14yaziniz.
}
if $1 == !Aliaslar {
msg # Sirasiyla Aliaslarimiz. | /mode #helpers +S
msg # /alias F1 /Mode # +v $$1 | /Msg # Merhaba $$1 ; 2Baksen.4Net Resmi Ircd/Svs Yardim Kanalina Hoş Geldiniz. | /say Size Nasil Yardimci Olabilirim.?
msg # /alias F2 /Msg # $$1 ; Yardım Edebileceğim Farklı Bir Sorununuz var mı ?
msg # /alias F3 /Msg # $$1 ; Bir Sorununuz Yoksa Lütfen /Part #Help Yapınız.
msg # /alias F4 /Msg # $$1 ; Bu kanalda sadece IRCd/Services Hakkında Yardım Verilmektedir. Bu Konular Hakkında Sorununuz Yoksa Lütfen Kanalda Bekleme Yapmayınız. Aksi Takdirde Kanaldan Uzaklaştirilacaksiniz.
msg # /alias F5 /mode # +b $$1 | /kick # $$1 Sorunuz çözümlenmiştir. Egerki farkli bir sorunuz olursa kanal'imiza bir(1) dakika sonra tekrar giriş yapabilirsiniz. | /timer 0 60 /mode # -b $$1
msg # /alias f6 /msg # $$1 Nick kayıt işlemi için gerekli yönergeler / bilgiler Help-Desk Botu aracılığı ile özelinize gönderiliyor. Lütfen özelinizden takip ediniz. | timer 1 10 /msg #helpers !kayıt $$1
msg # Aliaslar Siralandi. | /mode #helpers -S
}
if $1 == !bilgi {
msg # Bilginiz Help Founderi'ine Bildirilmiştir. Teşekürler.. | /ms send GodOfwaR $2 $3 $4 $5 $6 $7 $8 $9 $10 $11 $12 $13 $14 $15 $16 $17 $18 $19 $20 $21 $22 $23 $24 $25
}
4***12 ON Yalnış komut.
hatası alıyorum nerde hata verıyo neyı yanlıs bılmıyorum yardımcı olursanız cok ıyı olur