Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 01:31   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Yer Elması




Zeytinyağlı Yer Elması

Malzemeler:
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.


Afiyet olsun..

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver