portakallı ve haşhaşlı kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 3/4 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1,5 su bardağı kepekli un
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
hazırlanması:
1. şekeri ve yumurtayı mikserle çırpın. tüm malzemeleri -karıştırmaya devam ederek- listedeki sıraya göre teker teker ekleyin.
2. en son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızıyla 1-2 kez karıştırın. yağlanmış 30 cm uzunluğundaki dikdörtgen kalıba dökün. (ben yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcam kullandım).
3. önceden ısıtılmış 180C fırında 40-50 dakika pişirin. tamamen soğuduktan sonra (sakın sıcakken çıkarmayın) kalıptan çıkarıp servis yapın.