Patates Kızartması
Gerekli Malzemeler:
Bir adet geniş tava
Milangaz
Bir ad. Tüp
Üç - Beş Kıraç Patatesi
Süzgeç
Bıçak
Ayçiçek Yağı
Tuz
Boş bir tabak
Tutacak (kesin lazım!)
Delikli kepçe
Hazırlanışı :
Patateslerimizi güzelce yıkadıktan sonra ince ince soyuyoruz kabuklarını, sonra çubuk şeklinde ince ince diliyoruz. Bu arada 3 Bardak ayçiçek yağını tavamıza boşaltarak tavayı ocağa veriyoruz bu arada yağımız ısınırken patateslerimizi ince ince çubuk şeklinde doğradıktan sonra süzgeç içinde tekrar yıkayıp biraz tuzluyoruz.. Bir kaç dk suyunu süzmesini bekledikten sonra patatesleri yavaşca tavaya boşaltıp kapağını kapatıyoruz yaklaşık 15 - 20 dk içerisinde patateslerimiz kızarmış olacaktır daha sonra kepçe ile patateslerimizi servis tabağına çıkarıyoruz ve servise hazır oluyor. Ek olarak biber ve patlıcan da kızartabiliriz. Pirinç pilavı ve salata da yanında güzel gider.
Konu Hayat tarafından (24 Nisan 2011 Saat 19:28 ) değiştirilmiştir.
|