baharatlı kek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
malzemeler:- 8 yemek kaşığı margarin
- 4 su bardağı un
- 2 paket (4 tatlı kaşığı) kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- yarım tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı hindistan cevizi
- bir tutam dövülmüş karanfil
- 1,5 su bardağı kahverengi toz şeker
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- krem şanti
hazırlanması:
1. 9" (24 cm)lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. unu kabartma tozlarını, tarçını, yenibaharı, tuzu, hindistan cevizini, ve karanfili bir kaba alıp karıştırın.
2. margarini geniş bir kaba alıp mikser yardımıyla şeker ile birlikte 2 dakika çırpın. yumurtaları arada çırpmaya devam ederek teker teker ekleyin. mikseri en düşük hıza getirin. yavaş yavaş karıştırarak önce unlu karışımın yarısını ekleyin. sonra sütün yarısını koyun. unun kalan yarısını ekleyin. en son kalan sütü ekleyin. fırını 175C'ye getirin.
3. karışımı kalıba yayın. kalıbı fırına koyun. ve içi tamamen pişene kadar yaklaşık bir saat pişirin. (üstü çabuk pişerse ısıyı 150C'ye getirin.) kek pişnce yağlı kağı serilmiş fırın telinde 20 dakika bekletin. keki kalıptan çıkarın ve tekrar tele alın. hafif ılıkken krem şanti ile servis yapın.