14 Mart 2009, 23:28
|
#32 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: KekLer
portakallı ve havuçlu kek portakallı ve havuçlu kek malzemeleri:- 3 yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı portakal suyu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 1 büyük havuç, rendelenmiş
- fındık veya antep fıstığı (ben ceviz ekledim)
- 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
not: eğer küçük çocuğunuz varsa portakal kabuğu eklemeden de deneyebilirsiniz. pudingli kek malzemeleri:- 3 yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt veya su
- 1 paket kakaolu veya muzlu toz puding (pişirilmemiş)
- 2 su bardağından bir parmak eksik un(un kullanılan malzemeye göre 2 bardak da olabiliyor)
- 1 su bardağı toz şeker
- kakaolu puding kullanıldığında damla çikolata (arzu edilen miktarda)
hazırlanması:- yumurta ile şekeri çırpın.
- pudingli yapıyorsanız sırayla pudingi, yağı, su veya sütü, kabartma tozunu karıştırdığınız unu ilave edin. damla çikolata ekleyecekseniz hafifçe unlayıp karışıma katın.
- portakallı ve havuçlu yapıyorsanız sırayla yağı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, havucu ve kabartma tozu ile karışıtırılmış unu ilave edin.
- yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175C fırında pişirin. üzerine fındık veya antep fıstığı serperek servis yapın.
|
| |