Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bal arısı keki Malzemeler: - 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 3 muz, iyice olgunlaşmış, kararmaya yüz tutmuş, çatalla veya püre aleti ile ezilmiş
- 240 gr (2 dilim) ananas, küçük doğranmış
- 1 su bardağı ceviz
- süt
* Ceviz yerine 1 sb. incir + 1 sb. hindistan cevizi de kullanabilirsiniz.
** Bu ölçü 2 kek kalıbı veya derin kek kalıpları için geçerlidir.
Hazırlanması:- Fırını 175C'ye getirin. Kalıbınızı yağlayın. Unu, karbonatı, tarçını ve tuzu karıştırın.
- Mikserle yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırın. Yumurtaları teker teker -arada iyice karıştırarak- ekleyin.
- Bir kapta muz, ceviz ve ananası karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Unlu karışımı da ilave edip karıştırın ve kaba boşaltın. (eğer kıvamı çok katı gelirse azar azar süt ekleyin.)
- Isınmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Fırın telinde 15 dakika soğutun.