Karamelize nektarinli lorlu cheesecake Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Cheesecake:- 20gr. margarin
- 175 gr. tuzsuz etimek
- 4 yemek kaşığı sıvıyağı
- 1 +1/4 bardak toz şeker *
- 4 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon rendesi
- 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
- 500 gr. tuzsuz lor peyniri
- 500 gr. süzme yoğurt 3 yemek kaşığı un
* ben kahverengi şeker kullandım.
Karamelize nektarin:- 140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
- 25gr katı yağ, soğuk
- 4 nektarin
**ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, ben de onun gibi olsun diye rondodan geçiriyorum.
Hazırlanması:
- Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.)
- Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz yükseltip buzdolabında bekletin.
- Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın.
- Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
- 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.)
- Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın.
alıntı