14 Mart 2009, 22:41
|
#10 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: KekLer
Kabaklı Minik Kekler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
10 - 11 adet Malzemeler:- 1,5 su bardağı un
- dörtte üç su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- dörtte bir tatlı kaşığı karbonat
- dörtte bir tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı tarçın
- 2 yumurta
- üçte bir su bardağı mısır veya badem yağı
- dörtte bir su bardağı portakal marmelatı
- 1 kabak, rendelenmiş ve kağıt havlu üzerinde süzülmüş
- dörtte üç su bardağı kuru üzüm veya kuru vişne
- dörtte bir su bardağı ceviz veya badem
Hazırlanması:- Fırını 205C'ye getirin. Unu, şekeri, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin. Ayrı bir kabın içinde yumurtayı, yağı, marmelatı, rendelenmiş kabağı çırpın.
- Unlu karışımı üç seferde yumurtalı karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. (yoğun bir karışım elde edeceksiniz.) Üzümleri ve cevizleri ilave edin.
- Muffin kaplarına kek kağıdı yerleştirin. Her bir kaba dörtte üçlerini dolduracak kadar kek karışımından boşaltın. Fırına yerleştirip 17-20 dakika pişirin. 5 dakika tel üzerinde soğutup kekleri kaplarından çıkartıp servis yapın.
|
| |