kırmızı biber dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
malzemeler: - iç malzemeleri:
- 3 kuru soğan, yemeklik doğranmış
- yarım su bardağı pirinç
- yarım su bardağı pilavlık bulgur
- 250 gr kıyma
- 1 su bardağı doğranmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ayrıca:
- 10-12 adet kısa şişman kırmızı biber
- yarım litre kaynamış su
hazırlanması:
1. soğanları, yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 250 gr kıymayı, 1 su bardağı doğranmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak iç hazırlayın.
2. biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın.
3. biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun. (
dilerseniz domates dilimleriyle kapatın.)
4. biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin. tencereye yarım litre kaynamış su ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.