14 Mart 2009, 00:59
|
#5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Balık yemekLeri
Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek
4 kişilik Malzemeler- bir tutam safran teli
- 900gr patates, soyulmuş ve halka halka doğranmış
- 4 domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
- 50gr yağda ançüez fileto, süzülmüş
- 150ml tavuk suyu (ya da su)
- 4 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
- 8 diş sarımsak, her biri üçe bölünmüş
- 8 dal kekik
- 85ml zeytinyağı
- 1 adet 1,5-1,75kg'lık deniz levreği, temizlenmiş
- tuz ve karabiber
Hazırlanması:- Fırını 200C'ye getirin. Safran tellerini bir çay bardağına koyup üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su dökün. Patatesleri tuzlu kaynar suda 7 dakika pişirin. Sularını süzüp rosto kabınızın ortasına yerleştirin. (Patatesler sadece balık için bir yatak oluştursun, kenarlar biberler için boş kalsın.)
- Domatesleri ve kullanıyorsanız ançüezleri patateslerin üzerine yayın. Safranlı suyu ve tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberleri kenarlara yerleştirin. Sarımsakları, kekikleri üzerine serpin. Hepsinin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında yarım saat pişirin.
- Balığın üzerine bıçakla uzunlamasına bir çizgi veya dilerseniz birkaç çapraz çizin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle iyice ovup pişen patateslerin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına alıp balık pişene kadar (35 dakika veya daha az) pişirin. Közlenimş sebzeler ve salatayla servis yapın.
|
| |