|
akurtar Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Merhaba.
Öncelikle apache ve php kurulumu ile ilgili yaptığınız ve buraya kaydettğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.
Ben belki 7-8 defa apache ve php kurulumunu denedim ama sonuç alamadım. Bunun üzerine internetten dednyimli bir arkadaşın bilgilerinden yararlanmaya karar verdim.
Ben sizin yazdıklarınızın paralelinde apache 2.2.11 sürümünü (apache 2.2.11-win32-86-no_ssi) indirdim ve kurdum. httpd.conf içerisinde düzeltilmesi gereken satırların zaten sizin önerdiğiniz şekilde var olduğunu gördüm. PHP yi kurmadan önce apache'ı denedim "error The requested operation failed" mesajı alıyorum. Bunun üzerine httpd.conf'u açıp inceliyorum. Sizin yazdıklarınıza paralel olduğunu görüyorum. Soracak kimseyide bulamadığım için sizi rahatsız ettim.
Bilgisayarımda IIS 5. çalışıyor. Kaspersky çalışıyor, XP'nin FirewallU da elbette aktif. Acaba bu saydıklarımdan bir kısıtlama olduğu içinmi hata alıyorum. Sizin yazdıklarınızın aynısı, Dreamweaver MX kitabının yazarı Jeffrey BRADZELL tarfındanda kitapta yazılmış. Hem apache'ı hem PHP'yi kitapta önerilen doğrultusunda uyguladım yine olmadı.
Bu kurulumu anlatan bir sürü yer var ama hiç kimse kurulum aşamsında IISnin kapatılmasını yazmamış..bu püf noktalarından birisi sanırım. Sizin yadıklarınız , bana göre daha doğru. Bir şey daha eklemek istiyorum. IE7 nin adres çubuğuna localhost yazdığım zaman da apache' ı orada göremiyorum. Fakat program Files içinde var , kurulmuş görünüyor, start deyince hata alıyorum. Eğer bu aşmaları geçersem amatörce bir web sitesi hazırlamaya çalışacağım. Aslında phtoshop ile, dreamwever ile kendim için bir şeyler yaptım. Fakat bir adım daha atmak istiyorum. Ben emekliyim, kitap okumaktan sıkılınca bu işlerle uğraşmayı seviyorum. Lutfen bu konuda yardım edebilirmisiniz ?
Belki bir iki küçük öneri ile php yi bile kurabilirim...
Teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.
phpnin son sürümünü ve php installerı da indirdim. Onlar hazır. Bu konudada bir öneriniz olursa sevinirim.
ali kurtar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
bende bahsettiğiniz sürümleri kurdum yaptığım tek fark sadece dosya dizinini C:Apache olarak değiştirmeyip olduğu gibi bıraktım geri kalanları arkadaşın dediği gibi yaptım sorunsuz bir şekilde çalışıyor ama ufak bir sorun var adres satırına
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazınca görüntülenemiyor hatası veriyor ama ip yi girince
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu şekilde sayfa çıkıyor