Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2009, 02:09   #2
BaRoN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: MevLid kandiLi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MUBAREK BİR DOĞUM VE MEVLİD KANDİLİ

O vahşet devrinde kainat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş ahir zaman peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.
Doğudan batıya bütün alemin nurlara büründüğü, ilahi değişimin tecelli ettiği o gece neler oldu neler?
Bir Yahudi ileri geleni Mekke'de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid bin Muğire, Utbe bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda, "Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldumu?" diye sordu.
----"Bilmiyoruz" diye cevap verdiler.
Yahudi, " Vallahi sizin ihmalinizden iğreniyorum!" "Bakın ey Kureyş topluluğu, size söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son Peygamberi Ahmed doğdu.
Onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben var" dedi.
Toplantıda bulunanlar Yahudi'nin sözünden hayrete düştüler ve dağıldılar. Evlerine döndüğünde, "Bu gece Abdulmuttalib'in oğlu Abdullah'ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular" haberini aldılar.
Ertesi gün Yahudi'ye vardılar: "Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydunmu?" dediler.
Yahudi "Onun doğumu benim size haber verdiğimden öncemidir, sonra mıdır?" dedi.
Onlar "Öncedir ve ismi Ahmed'dir" dediler.
Yahudi "Beni ona götürün" dedi. Yahudi ile beraber kalkıp Hz. Amine'nin evine gittiler, içeri girdiler.
Peygamberimizi Yahudi'nin yanına çıkardılar. Yahudi Peygamberimizin sırtındaki beni görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada, "Ne oldu sana, yazıklar olsun" dediler.
Yahudi, "Artık İsrail oğullarından Peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti.
Artık Yahudi alimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa ereceklerdir.
"Ey Kureyş topluluğu, ferahladınız mı?
Vallahi size, doğudan batıya kadar ulaşacak bir güç, kuvvet ve bir üstünlük verilecektir" dedi.
Kainatın Efendisini dünyaya getiren bahtiyar annenin henüz dünyaya gelmeden görüp gördükleri çok manalıydı.
Peygamber Efendimize hamileyken rüyasında, "Sen, insanların en hayırlısına ve bu ümmetin efendisine hamile oldun. Onu dünyaya getirdiğin zaman 'Her hasetçinin şerrinden koruması için bir ve tek olana sığınırım' de, sonra ona Ahmed yahut Muhammed ismini ver."
Aynı gece Hz. Amine'nin yanında bulunan Osman ibn As'ın annesinin gördükleri de şöyle:
"O gece evin içi nurla doldu, yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük."

Rabiülevvel 12. Pazartesi gecesi, yapılan hesaplamalara göre, Miladı takvime göre 20 Nisa'a denk gelen gece idi. Aynı gece Kabe'de tapılmakta olan cansız putların çoğunun baş aşağı devrildiği görüldü.
Aynı gece Kisra sarayının beşik gibi sallanıp on dört balkonunun parçalanıp yerlere düştüğü öğrenildi.
Sava'da mukaddes bilinen gölün suyunun çekilip gittiği görüldü.
Bin senedir yakılan ve söndürülmeyen Mecusi ateşinin söndüğü görüldü.
Bütün bunların işaret ve alemettir ki, dünyaya yeni gelen zat ateşe tapmayı, puta tapmayı kaldırıp, Fars saltanatını parçalayarak Allah'ın izni olmadan kutsal kabul edilen tüm şeylerin kutsallığını ortadan kaldıracaktır.
Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet caddesine ve sünnet-i seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid gecesini vesile ederek ona yeniden bağlılığımızı tazelemk ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir.
Yüce Rabbim bizleri sevgili Resülünün şefaatine nail eylesin. (amin)
Kaynak: Hicret Takvimi . (8-9 Mart 2009 Yapraklarından alıntıdır.)

Seni Anlatamam

Aya sorsam yakamoza
Parıldayan yıldıza
Seni bana anlatırlar
Damla damla gözyaşıyla

O'nun adı Ahmet'tir, kainate rahmettir
Nişanesi şefkattir
Aleme merhamettir

Sözlerim kifayetsiz, gözlerim kalır fersiz
Anlatamam anlatamam seni anlatamam

Güne sorsam doğan güne
Güle meftun bülbüle
Seni bana anlatırlar
Vefalı bir lisan ile
Mustafa Cihat

Tüm Müslüman Aleminin Mevlid Kandilini En içten dileklerimle kutlar, Hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'dan Niyaz ederim ..

Tüm Müslümanlık ve İnsanlığın felahı, Hidayeti için; Dualarımızı içten ve samimice yapmaya özen gösterelim değerli arkadaşlar ..

Selam ve Dua ile ..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver