Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2005, 19:05   #24
AntalyaTeam
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)

Öncelikle Uzun bir aradan sonra merhaba demek istiyorum..

Sonuç olarak Türkiye`de Mirc scripting alanında 2 büyük site var.

TurkCoders.Com ve Mircturk.com
1,5 sene once TurkCoders.Com ve MircTurk.Com Sitelerinin Ortak Forumlarında Herkes Basbas Bagırıyordu..
"Bu forum yavaş"
"Bu forumlar eskidi"
"Forumlarda alıntı yapılacak kısım yok"
"Forumların düzeni bozuk"
"Forumlarda seviye yok"
"Forumlarda yönetici yok"
.....vs

Bende bunun üzerine TurkCoders.Com`da Yönetici olmamdan dolayı site sahipleriyle Baglantıya geçerek yerine yeni, güncel ve estetik bir forumun kurulması gerektiğini ilettim. Ve bunu elimizdeki bir domaine kurdurabileceğimi söyledim..
Önerim Kabul edildi ve Forumlar kuruldu..

MircTurk ve TurkCoders in Kullanıcıları Bu yeni Açılan Forumlara tabir yerindeyse akın ettiler..
Ve neredeyse mirc scriptingle ilgilenen herkesi o ortak forumlarda toplayabilmiştik.. ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...])
Ayrıca forumlara gelen, tanınan, scripti olan ve/veya insanlara yardım ettiğine ve/veya edeceğine inandıgımız yaklaşık 30 kişiyi yönetici yaptık..

Yeni açılan bu forum bazı host problemleri yaşadı..
Bunun üzerine

MircTurk.Com Forum Sayfalarını Ayırdı ve Kendi Forumlarını Kurdu.
(forum.mircturk.com)

Yuzuk Scriptin yapımcısı Professional ve Yuzuk Ekibi Kendi Forumlarini Kurdular.
(ircforumlari.net)

Bu olaylar..
Biz host işleriyle ve yedeklerin (mesajlar ve üyeler) nasıl yeni hosta yükleneceğini tartışırken yaşanmıştı....

Artik neredeyse herkesin bir forum sitesi veya portalı var.. Bunlar çok kolay işler değil fakat ne hikmetse ve nasıl bir anlayışsa herkes forum açmaya özellikle mirc scripting le ilgili forum açmaya yöneldi..

İşte Türk mirc scripting i bu yüzden gelişemiyor..

Çünkü insanlar artık yardım amaçlı değilde, sitelerine koyacakları bannerlerin gelirini düşünmeye başladılar..

Beni Türk mirc scripting iyle ilgilenen çoğu kişi tanır. Ve yaptıgımız çalışmaları bilir. ( sadece yardım )
Ben bugune kadar sadece insanlara bilgimce yardım etmek için çalıştım ve bundan sonrada yardım etmek için çalışacağım..

Varsın siteme kimse gelmesin, varsın kimse beni sallamasın..

Fakat inanın bugune kadar internetten hiçbir şekilde bir maddi şey beklemedim ve maddi birşeyim olmadı..

Eğer burada birisi çıkıp ben senden yardım istemiştim sende bana yardım etmemiştin diye çıkarsa ben o günden itibaren neti bırakırım. Ve o kişiyede nette oldugum tüm yetkiler...vs veririm....

İşte türk mirc scripting inin gelişmemesinin diğer tanımıyla gelişememesinin sebebi budur..
İnsanlar yardım etmekten çok maddi menfaatler üzerinden oynuyor..

MircTurk.com berbat diyen bir arkadaşımız vardı.. Ona mircturk.com`la bir alakam olmadıgı için yanıt vermiyorum. Veremem..

Fakat TurkCoders.Com yöneticisi olarak ( [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] )
Ne kadar dikkatsiz insanlar oldugunuzu söylemek istiyorum..

TurkCoders.Com Scriptler Linkine Tıkladıgınızda Önünüze Bir sayfa Çıkar.. ( [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] )

O sayfayı okursanız. TurkCoders.Com a eklenen scriptlerin sadece kırık link olup olmadıgı konusunda incelendiğini anlayabilirsiniz..

Teşekkür Ederim..

Saygılar...

Nazım YÜZBAŞI
TurkCoders.Com,
Klavye.Com,
TurkBoard.Net,
Tuman.Net Yöneticisi
E-Mail :
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet