06 Mart 2009, 03:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Turşular
DomaTes TurŞuSu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Domates Turşusu
Malzemeler: - 2 kg yeşil domates
- 1 kg ince ve küçük sivribiber
- 4 adet havuç
- 1-2 dilim limon
- 1,5 çay bardağı sirke
- 3 tatlı kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)
- 2 baş sarımsak
- iyi su (kaynak suyu)
- 1 demet maydanoz
Hazırlanması:- Domates ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Sarımsakları soyun.
- Sivribiberlerin başlarını hafifce kesin ya da iğne ile birkaç yerden delin.
- Sivribiber, domates, sarımsak ve havucu bu sırayı takip ederek dolana kadar kavanoza yerleştirin. (Kavanoz küçük gelirse 2 tane kullanabilirsiniz)
- Kavanoz dolunca maydanozu yıkayıp demet halinde üzerlerine kapatın. En üste de bir dilim limon yerleştirin. Sirkeyi kavanoza ilave edin.
- Tuzu kavanozu dolduracak kadar iyi suda eritip bir süzgeç yardımıyla kavanoza doldurun.
- 3-4 saat kavanozu ağzı yarı açık şekilde bekletin. (Kavanozdaki hava boşaldığı için su seviyesi düşecektir) Su seviyesi azalınca ağzı dolana kadar bir miktar daha tuzlu su ilave edin.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş alamayan bir yerde 15-20 gün bekleyin.
Notlar:- Sivribiberlerin 1-2 tanesi acı olursa hem bakteri oluşumunu engellersiniz hem de güzel bir tad yakalarsınız.
- Turşunun daha erken olmasını isterseniz kavanozun dibine 10-15 nohut tanesi ekleyin, böylece fermantasyonu hızlandırırsınız.
Konu Süslü tarafından (13 Mart 2009 Saat 09:39 ) değiştirilmiştir.
|
| |