01 Mart 2009, 04:43
|
#2 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: ACİL koruma lütfen
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! on *:text:*:#sevgiop:{
if !at isin $1 {
if $nick !isop #sevgiop {
.msg #sevgiop $nick $+ : Operatör simgenizi, sistem göremedi.
}
else {
.mode #sevgi +b $address($2,2) | .kick #sevgi $2 4#sevgi 2Kanalında Kurallara Uymadığınızdan Dolayı Kanaldan 15 Dk Süreyle Uzaklaştırıldınız. Lütfen 14[4sev2gi14] 2Sohbet Kurallarına Uyunuz[4!2] (14%1002)) | .msg #sevgiop $2 Nickli Kullanıcı sevgi Kanalından Uzaklastırıldı $nick .
}
}
if !akick isin $1 {
}
else {
.cs akick #sevgi add $+($2,!*@*) 4#sevgi 2Kanalı Kurallarına uyunuz. | .kick #sevgi $2 4#sevgi 2Kanalında Kurallara Uymadığınızdan Dolayı Kanaldan 15 Dk Süreyle Uzaklaştırıldınız. Lütfen 14[4sev2gi14] 2Sohbet Kurallarına Uyunuz[4!2] (14%1002))
}
}
if !adel isin $1 {
}
else {
.cs akick #sevgi del $+($2,!*@*) | .msg #sevgiop $2 Nickli Kullanıcı sevgi Akick Listesinden Kaldırıldı $nick .
}
}
if $1 == !bilgi {
msg $chan Kullanılabilir komutlar !at, !akick, !adel, !bilgi
msg $chan !at komutu fonksiyonu: yazılan nickin hostuna ban atar.
}
} Şimdi neler yaptım bir anlatayım ki siz de hem koddan yararlanmış olun hem de ne yaptığımı daha iyi kavrayın. $address($2,2) (kod içerisinde kırmızı renkle belirttiğim yer) : $address identifier'i nickini yazdığınız kişinin adresini görüntülemeye yarar. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! //echo -a $address($me,sayı) şeklinde kendi üzerinizde deneyebilirsiniz.
Sayılar 1 ve 9 arasında değişir. Hangi sayıyı seçerseniz ona göre ban atmış olursunuz. $+($2,!*@*) (kod içerisindeki lacivert renkli kısım) :
Burada $2!*@* olarak yazmışsınız bu halde eklemez. eklemeye çalıır fakat $2!*@* şeklinde ekleme çalışır bu da bizim istediğimizi vermez; ki zaten bu halde eklemeyecektir. $2 bir kelime ise biz !*@* kısmını bu kelimeye ekleyeceğiz $2'nin kendisine değil. bunu ayırt etmek gerekir öncelikle. $+ birleştirme işlemi yapar. $+($2,!*@*) yaptığımızda kelimeye !*@* eklemiş oluruz. Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın! //echo -a $+(kelime,!*@*) yaparak deneyebilirsiniz. demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bu arada !bilgi yazdığımda sıralamıyor demişsiniz :
zaten !bilgi gibi bir komut eklememişsiniz ya da belki de eksik kopyaladınız ? eflatun ile işaretlediğim yerleri kendim ekledim alt alta sıralayarak çoğaltabilirsiniz. Ayrıca:
verdiğiniz kodları olduğu gibi kopyaladım bracket ( { } ) eksiğiniz vardı, kodu yazdıktan sonra ve kullanmadan önce mutlaka brackets kontrolu yapmalısınız , aksi takdirde altta baska kod varsa onlarla karışabilir ya da kod çalışmayabilir..
umarım anlatabilmişimdir =]
Konu AzuLa tarafından (01 Mart 2009 Saat 04:53 ) değiştirilmiştir.
Sebep: eksik kalan bir yer vardı ekledim, düzelttim.
|
| |