Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2009, 04:43   #2
AzuLa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ACİL koruma lütfen

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:*:#sevgiop:{ if !at isin $1 { if $nick !isop #sevgiop { .msg #sevgiop $nick $+ : Operatör simgenizi, sistem göremedi. } else { .mode #sevgi +b $address($2,2) | .kick #sevgi $2 4#sevgi 2Kanalında Kurallara Uymadığınızdan Dolayı Kanaldan 15 Dk Süreyle Uzaklaştırıldınız. Lütfen 14[4sev2gi14] 2Sohbet Kurallarına Uyunuz[4!2] (14%1002)) | .msg #sevgiop $2 Nickli Kullanıcı sevgi Kanalından Uzaklastırıldı $nick . } } if !akick isin $1 { if $nick !isop #sevgiop { .msg #sevgiop $nick $+ : Operatör simgenizi, sistem göremedi. } else { .cs akick #sevgi add $+($2,!*@*) 4#sevgi 2Kanalı Kurallarına uyunuz. | .kick #sevgi $2 4#sevgi 2Kanalında Kurallara Uymadığınızdan Dolayı Kanaldan 15 Dk Süreyle Uzaklaştırıldınız. Lütfen 14[4sev2gi14] 2Sohbet Kurallarına Uyunuz[4!2] (14%1002)) } } if !adel isin $1 { if $nick !isop #sevgiop { .msg #sevgiop $nick $+ : Operatör simgenizi, sistem göremedi. } else { .cs akick #sevgi del $+($2,!*@*) | .msg #sevgiop $2 Nickli Kullanıcı sevgi Akick Listesinden Kaldırıldı $nick . } } if $1 == !bilgi { msg $chan Kullanılabilir komutlar !at, !akick, !adel, !bilgi msg $chan !at komutu fonksiyonu: yazılan nickin hostuna ban atar. } }

Şimdi neler yaptım bir anlatayım ki siz de hem koddan yararlanmış olun hem de ne yaptığımı daha iyi kavrayın.

$address($2,2) (kod içerisinde kırmızı renkle belirttiğim yer) :
$address identifier'i nickini yazdığınız kişinin adresini görüntülemeye yarar.
//echo -a $address($me,sayı)

şeklinde kendi üzerinizde deneyebilirsiniz.

Sayılar 1 ve 9 arasında değişir. Hangi sayıyı seçerseniz ona göre ban atmış olursunuz.

$+($2,!*@*) (kod içerisindeki lacivert renkli kısım) :
Burada $2!*@* olarak yazmışsınız bu halde eklemez. eklemeye çalıır fakat $2!*@* şeklinde ekleme çalışır bu da bizim istediğimizi vermez; ki zaten bu halde eklemeyecektir. $2 bir kelime ise biz !*@* kısmını bu kelimeye ekleyeceğiz $2'nin kendisine değil. bunu ayırt etmek gerekir öncelikle.
$+ birleştirme işlemi yapar. $+($2,!*@*) yaptığımızda kelimeye !*@* eklemiş oluruz.
//echo -a $+(kelime,!*@*)

yaparak deneyebilirsiniz. demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Bu arada !bilgi yazdığımda sıralamıyor demişsiniz :
zaten !bilgi gibi bir komut eklememişsiniz ya da belki de eksik kopyaladınız ?
eflatun ile işaretlediğim yerleri kendim ekledim alt alta sıralayarak çoğaltabilirsiniz.

Ayrıca:
verdiğiniz kodları olduğu gibi kopyaladım bracket ( { } ) eksiğiniz vardı, kodu yazdıktan sonra ve kullanmadan önce mutlaka brackets kontrolu yapmalısınız , aksi takdirde altta baska kod varsa onlarla karışabilir ya da kod çalışmayabilir..

umarım anlatabilmişimdir =]

Konu AzuLa tarafından (01 Mart 2009 Saat 04:53 ) değiştirilmiştir. Sebep: eksik kalan bir yer vardı ekledim, düzelttim.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet