[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Blogunu takip ettiğim Andrea sitesinde medyayı boykot ederek geçen bir haftasını anlattığı günden beri evdeki televizyonu yok etmenin hayallerini kuruyorum. Evi ilk yerleştirmeye başladığımız günlerde televizyon almamak için epey çaba sarf etmiştim. Ancak ev hediyesi olarak televizyon hediye edilince çok fazla bir şey yapamamıştım. Nihayet bu ısrarlarım işe yaradı, televizyonumuz inşallah yeni ofise gidiyor. Ben televizyonu boykot ederken modemim de iş yerinin taşınma işlemlerinden nasibini aldı, o da internet bağlantısını test etmek için evi terketti. Bu yazıyı babamın da sayfayı yenileme ısrarlarıyla kalabalık bir a.v.m'nin yemek bölümünden yazabiliyorum.
Aslında bu haftayı çorba haftası yapmak gibi bir niyetim yoktu ama Ayşe İkbal'in zorla yediği tek yemek olan kabağı sevmesinin yolunu bulduğum için paylaşmak istedim. Tarif "Anneannemin Mutfağı" adlı kitaptan.
son not: bu yazı muhtemelen benim işe başlamadan önceki son yazım, yeniden geceleri yemek yapmaya başlayacağım demektir...
Kabak Çorbası:
Tarifin aslını aşağıya yazıyıorum ancak belirtmeden geçmeyeyim ben kabak sayısını 2 yapmama rağmen süt az geldi, sonradan istediğim kıvamı yakalayana kadar süt ekledim, tereyağı yerine zeytinyağı kullandım.
Malzemeler:- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 6-7 orta boy kabak
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- tuz, karabiber
- bir demet taze nane
Hazırlanması:- Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin. Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin.
- Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
- Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin.