[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Dün akşam, eve erken gitmenin hevesiyle ana yemeğin yanına yapmak için forumda tarif ararken buldum bunu. Doğrusu ben arama kutusuna kereviz yazmıştım ama bu çorbayı görünce kerevizden vazgeçtim.
Aslında ben yeşil mercimek hayranı Ayşe İkbal'e yedireceğim diye seviniyordum ama kendisi çorba pişene kadar önüne koyduğum kuru bamya yemeğini jelibon yer gibi yediği için buna yeri kalmadı. (Bu arada bir gün gelip yemek seçmeye başlayacak diye korkuyorum) O bugün deneyecek olsa da biz çok sevdik tadını.
Bu seferki tarif bir diğer Gönül'den. Ben farklı olarak mercimekleri erişteleri eklemeden haşladım, bir de kızım yiyebilsin diye biber eklemedim. Teşekkürler Gönül!
Tutmaç Çorbası:
Malzemeler:- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 avuç erişte
- 2 su bardağı yoğurt
- tuz
- arzuya göre tereyağı, kırmızı toz biber, nane
Hazırlanması:- Yeşil mercimeği tencereye alıp üzerine su ekleyin. Mercimekler pişmek üzere iken erişteleri ilave edin.
- Erişteler pişince 2 su bardağı yoğurdu bir kapta karıştırın. Çorbanın suyundan yoğurda ekleyip ılıtın. Yoğurdu çorba tenceresine ilave edin.
- Tuzunu ayarlayın. Bir tavada yağı eritip biberi kızdırın. En son üzerine bolca nane serpin.