Cevap: TCL scripting öğrenmek istiyorum
Soru da bilgiden doğar cevap da.. Bunda haklısın, ancak biz sorular sizden gelsin istiyoruz, genel olarak özetlemek diye bir şey yokki, her komut ayrı yerlerde kullanılır ve herbiri en az diğerleri kadar önemlidir. Zaten sizler tek komut sorsanız bile onu açıklarken örneklerde başka komutlarda kullanacığımız için onları da açıklamak durumunda olacağız..
mIRC scripting bilmek tcl öğrenmeyi kolaylaştırır. Sadece mIRC değil herhangi bir programlama dilini bilen bir başka programlama dilini daha rahat öğrenir. Çünkü algoritması gelişmiştir.
Kodlama olayında işin temeli algoritmadır. Yeri gelmişken bu mesajda algoritma nedir onu açıklayalım..
Algroritma en basit tabiriyle "türkçe düşünmektir" diyebiliriz. Tabi bu bizim için geçerli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir kod yazacağınız zaman onun planlamasını kafanızda kurmanız demektir. Bir başlangıç noktasından yola çıkılıp adım adım gidilir ve sonuca ulaşılır. Bir kaç örnekle açıklayalım.
Örneğin yemek yapacağız. Yemek yapılacağı zaman ilk başta neler lazım diye düşünülür. Mesela yumurta pişireceksiniz.
- yumurta lazım, yağ lazım, tuz lazım, tava lazım, ocak lazım.
Sonra nasıl pişireceğinizi düşünürsünüz
- tavayı ocağa koy
- yağı koy
- biraz ısınmasını bekle
- yumurtayı kırıp karıştır
- tuzunu ekle
- pişir
Ve sonuca ulaştık..
İşte algoritma bu kadar basit birşeydir.. Her kod yazılırken de bunları düşünürsünüz.. Neler lazım? Nereden yola çıkmalıyım? Nasıl ilerlemeliyim? Bu esnada ne gibi terslikler ya da hatalarla karşılaşabilirim?
Zaten kullanılan komutların hepsinin kullanılışını yüzde yüz aklınızda tutmanıza gerek yok. Sadece nerede ne lazım onu bilmeniz yeterli; kullanılışı için açarsınız bir yerden bakarsınız.. İşte nerede ne lazım onu bilmek için de birazcık komutlara aşinalığınız olmalı..
Aslında anlatmaya başlayınca açıldım devam edebilirim ama soru gelsin istiyoruz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |