Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Şubat 2009, 21:47   #1
SaW
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TCL scripting öğrenmek istiyorum

TCL scripting öğrenmek isteyen arkadaşlara bu başlık altında yardımcı olmaya çalışacağım. Çok ilgi çekecek bir konu olmadığını biliyorum, ancak iyi niyetle bu işi öğrenmek isteyen ama bir türlü kaynak bulamayan arkadaşlara takıldıkları yerlerde bu başlık altında elimizden geldiğince cevap vereceğiz.
Bazı kurallarımız var:

◘ Bu başlık insanlara sadece komut bazında yardımcı olmak içindir.
◘ Herhangi bir kod yada script isteğine bu başlık altında cevap verilmeyecektir.
◘ Elinizdeki başka scriptlerle ilgili bu başlık altında yardımcı olunmayacaktır.
◘ Elinizdeki herhangi bir mIRC kodunu TCL scriptinge dönüştürme sorularınız yanıtsız kalacaktır.
◘ Mevcut botlarınızın karşılaştığı hatalarla ilgili bu başlık altında yardımcı olunmayacaktır.

Bu gibi sorunlarınız için başka konular açınız ya da başka başlıklar altında yardım isteyiniz.

Her scripting dilinde olduğu gibi TCL scriptingte de o scriptinge özel komutlar vardır. Eğitim adı altında bir başlık açıp tek tek komutları açıklamaktansa insanların sorduklarını açıklamak daha mantıklı geldi bana. Siz de merak ettiğiniz komutları burada sorabilir ve bizden elimizden geldiğince cevap alabilirsiniz.

Bu başlık altındaki sorular nasıl olmalı?
Örnek:

• lindex komutunu anlatabilir misiniz?
• TCL scriptingde regexp kullanımını açıklarmısınız?
• bind pub bind'ını açıklayabilir misiniz?
• Nasıl yeni bir komut oluştururum?

Gibi tamamen öğrenme amaçlı sorular sorabilir ve cevaplarını alabilirsiniz.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet