Cevap: Haftanın Polemiği <5> Ayna.org [2009]
VEGAEP aslında bu tip polemiklerin içinde hiç olmadık/olmayız ama madem sen bir bilgilendirme yaptın, ben de yapayım;
Bahsi geçen kişiler Ayna.org'a verdikleri zararlar yüzünden uzaklaştırılan kişilerdir. Hergün girip kanallarda küfür eden, sc5 denen zavallı program ile oper/adminlerin away olmasını bekleyip saldırı yapmaya çalışan, Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. allah kitap küfür eden insanlardır. Nickleri daha önce defalarca freeze edilmiş ve açıldığında aynı hareketleri sergilemiş insanlardır. Biz Ayna.org yönetimi olarak kendimize (özelimizde) edilen küfürlerde bile nick freeze'si yapmıyoruz. Ayna.org'un kalitesi gayet açık ve nettir bu tip iddialar tek taraflıdır ve sunucudan uzaklaştırılmış kişiler tarafından yapılmıştır örneğinizde de görüldüğü gibi. Zaten verdiğiniz adres farklı bir IRC server'a ait bir forum sitesidir. Bahsi geçen kişi de kanalların kiraya verildiğinden bahsetmiş. Kendisi bir dönem ayna.org 'da kanal kiraliyordu. Sonrasında satılığa çıkardığım mirc.in domainini ise kendisi cesaret edemediği için ; başkasını araya sokarak satın aldırmıştır. Bunu da sunucuyu açtıklarında gördüm girdiğimde kişi network administrator konumunda orada duruyordu. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Her zaman birilerinin gölgesinden giden bu insanların iyi/kötü hiçbir yorumuna önem vermiyorum/saygı duymuyorum. Bu kişilerin haklarını doldurmuş ve uzaklaştırılmış kişilerdir.
Dönem dönem nickim alındı, kanalım alındı vs gibi şikayet ve iddialarla çıkacak kişiler vardır, ancak unutulmasın ki Ayna.org'da 2001-2002 kayıt tarihli nickler ve 2002-2004 kanallara raslamak oldukca mümkündür. Bu da sistemin ve adaletin göstergesidir. Bulunduğu platforma zarar vermeyi amaç gütmeyen tüm kullanıcılar Ayna.org'da istedikleri özgürlüğü bulabilirler.
Saygılarımla,
Ayna.org |