Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2009, 14:31   #5
3rd41
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: eggdrop (bot başlamıyor,yardim!)

emirveisoglu1 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
S'a Üstadlar ;

Forumda anlatıldığı şekli ile eggdrop botu kurdum ve botum.conf dosyasını yine forumda linki verilen siteye girip oluşturdum yalnız şu hatayı alıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Hata aşağıdaki gibidir ;

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
X
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[~/eggdrop]# ./eggdrop -m botum.conf Eggdrop v1.6.17 (C) 1997 Robey Pointer (C) 2004 Eggheads [18:17] --- Loading eggdrop v1.6.17 (Sat Feb 14 2009) [18:17] Can't load modules dns: /home/X.COM/eggdrop/modules//dns.so: cannot open shared object file: No such file or directory [18:17] Can't load modules channels: /home/X.COM/eggdrop/modules//channels.so: cannot open shared object file: No such file or directory [18:17] Can't load modules server: /home/X.COM/eggdrop/modules//server.so: cannot open shared object file: No such file or directory [18:17] Tcl error in file 'botum.conf': [18:17] wrong # args: should be "loadmodule module-name" while executing "loadmodule ctcp loadmodule irc" (file "botum.conf" line 16) [18:17] * CONFIG FILE NOT LOADED (NOT FOUND, OR ERROR)

?

conf dosyanızın en üstüne..

loadmodule ctcp
loadmodule irc

satırlarını ekleyip öyle deneyiniz..

ayrıyetten bu hatanın öncesinde..

dns.so
channels.so
server.so

belirtilen dizinde bulunamadı çalıştırılamadı hatası veriyor..
eggdrop dizininde..

./configure
make config
make
make install

komutlarını uygulayarak eggdrop u yeniden kurun..
hatalarınız halen devam ediyor ise..
eggdrop u kaldırarak son güncel sürümünü kurmalısınız ve..
confunuzda..

loadmodule ctcp
loadmodule irc

bu iki satırın olmasını sağlayınız..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver