VİTAMİNLİ PATATES ÇORBASI
MALZEMESİ
- 5 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Yarım su bardağı pilavlık iri bulgur
- 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 6-7 su bardağı et suyu
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
YAPILIŞI Patatesleri iyice yıkayıp, dörde bölelim ve orta boy bir tencereye yerleştirelim, üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım. Öte yandan çorba pişireceğimiz tencereye yağımızı aktarıp, salçayı koyalım ve yarım dakika kadar hafifçe kavurup, et suyunu ekleyelim.
Bir taraftan da haşlanmış nohutla, bulguru yıkayıp hazır edelim. Şimdi haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatalla iyice ezip püre haline getirelim. Çorba tenceresindeki et suyu kaynar kaynamaz patates püresini, bulgur ve önceden haşlanmış nohudu karıştırarak ilave edelim. Bulgurlar iyice yumuşayıp, pişince ortalama 15 dakika sonra çorbanın altını söndürelim. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış pul biberli tereyağı sosunu da gezdirebilirsiniz.AFİYET OLSUN...