Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Aralık 2008, 21:01   #5
Maramarali34
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: kanala giden yazıyla alakalı

CesuryureK Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
arkadaşım zaten F1'e tıkladığınızda o an bulunduğunuz kanalda yazar bulunmadığınız kanalda nasıl mesaj yazacakki, siz kodu kendi mircinize ekliyorsanız siz F1'e tıkladığınızda sizin bulunduğunuz kanalları dikkate alır. normali de bu zaten..
while döngüsündeki
while (%i <= %t) {
kısmını silmeniz kodun çalışmamasına sebep olur
ikinci kısımdaki sorununuza gelince $chan yerine # kullanırsanız gene kod çalışmaz çünkü
%t değerini $chan(0) ile eşitlemiştim yani $chan(0) kaç kanalda bulunuyorsanız sayı olarak vermektedir. %i değerini ise 1 ile eşitlemiştim. $chan(0) yerindeki 0 yerine %i kullandım daha aşağıdaki kısımda bu ise, inc %i değerini her döngüde bir yükseltmek demek while işlemi zaten bir döngüdür ne zamana kadar bu döngü devam eder peki?
ta ki
(%i <= %t) kısmı olana kadar
1 sayısı senin bulunduğun kanal sayısına eşit olana kadar sürekli döngü kurar.
---
kodun açıklaması bi nebze böyle.
sorununu daha açık net anlatırsan daha iyi kod alırsın.

eline sağlık kod senin yazdığı gibi aynen çalışıyo ama ben anlatamadım galiba istediğim şeyi.özür dilerim.daha detaylı şekilde anlatayım.bu arada ilgin için tekrardan teşekkür ederim CesuryureK.
şimdi ben 4 kanalda op(@) im 3 kanalda değilim 7 kanala giriyorum.op(@)olduğum kanallar:#sohbet,#diyalog,#radyo,#gurbet.Op olmadığım kanallar:#genclik,#istanbul,#ankara.
Şimdi istediğim olay şu:Selim benim bulunduğum bütün kanallarda bulunuyo.ben F1 e bastığım zaman bende #sohbet,#diyalog,#radyo,#gurbet kanallardından biri ekranımda ise,yani o anda hangi kanalda yazmak istiyosam o kanalda Hoşgeldin mesajı gidicek Selim e.yani tek bir kanalda çıkıcak bu mesaj.#radyo kanalında F1 e basarsam Sadece #radyo kanalında Hoşgeldin Selim yazıcak.#diyalogta F1 e Basarsam Sadece #diyalog Kanalında Hoşgeldin Selim yazıcak.dier 2 kanalda boyle.op olmadığım 3 kanaldan birinde #genclik,#istanbul,#ankara.bu kanalların birinin üzerinde F1 e basarsam Botumun özeline #Kanaladı(Hangi Kanalda bastıysam) Hoşgeldin Selim Yazıcak.Mesala #Genclik kanalında F1 e basarsam: Botumun Özeline Sadece #Genclik Hoşgeldin Selim yazıcak.Yani Dahada net anlatayım dersem scripttin F1 tuşuna [ /msg # Hoşgeldin $$1 ]ekleyince op olduğum kanallar için sorun çözülüyo.ama dediğim gibi op olmadığım kanallardada Hoşgeldin Selim die yazar o zaman.op olmadığım kanallarda F1 e bastığım zamanda botumun özeline [#kanaladı Hoşgeldin Selim] yazmasını istiyorum.Şimdiden Saol.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan