|
CesuryureK Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
arkadaşım zaten F1'e tıkladığınızda o an bulunduğunuz kanalda yazar bulunmadığınız kanalda nasıl mesaj yazacakki, siz kodu kendi mircinize ekliyorsanız siz F1'e tıkladığınızda sizin bulunduğunuz kanalları dikkate alır. normali de bu zaten..
while döngüsündeki
while (%i <= %t) {
kısmını silmeniz kodun çalışmamasına sebep olur
ikinci kısımdaki sorununuza gelince $chan yerine # kullanırsanız gene kod çalışmaz çünkü
%t değerini $chan(0) ile eşitlemiştim yani $chan(0) kaç kanalda bulunuyorsanız sayı olarak vermektedir. %i değerini ise 1 ile eşitlemiştim. $chan(0) yerindeki 0 yerine %i kullandım daha aşağıdaki kısımda bu ise, inc %i değerini her döngüde bir yükseltmek demek while işlemi zaten bir döngüdür ne zamana kadar bu döngü devam eder peki?
ta ki
(%i <= %t) kısmı olana kadar
1 sayısı senin bulunduğun kanal sayısına eşit olana kadar sürekli döngü kurar.
---
kodun açıklaması bi nebze böyle.
sorununu daha açık net anlatırsan daha iyi kod alırsın.
|
eline sağlık kod senin yazdığı gibi aynen çalışıyo ama ben anlatamadım galiba istediğim şeyi.özür dilerim.daha detaylı şekilde anlatayım.bu arada ilgin için tekrardan teşekkür ederim CesuryureK.
şimdi ben 4 kanalda op(@) im 3 kanalda değilim 7 kanala giriyorum.op(@)olduğum kanallar:#sohbet,#diyalog,#radyo,#gurbet.Op olmadığım kanallar:#genclik,#istanbul,#ankara.
Şimdi istediğim olay şu:Selim benim bulunduğum bütün kanallarda bulunuyo.ben F1 e bastığım zaman bende #sohbet,#diyalog,#radyo,#gurbet kanallardından biri ekranımda ise,yani o anda hangi kanalda yazmak istiyosam o kanalda Hoşgeldin mesajı gidicek Selim e.yani tek bir kanalda çıkıcak bu mesaj.#radyo kanalında F1 e basarsam Sadece #radyo kanalında Hoşgeldin Selim yazıcak.#diyalogta F1 e Basarsam Sadece #diyalog Kanalında Hoşgeldin Selim yazıcak.dier 2 kanalda boyle.op olmadığım 3 kanaldan birinde #genclik,#istanbul,#ankara.bu kanalların birinin üzerinde F1 e basarsam Botumun özeline #Kanaladı(Hangi Kanalda bastıysam) Hoşgeldin Selim Yazıcak.Mesala #Genclik kanalında F1 e basarsam: Botumun Özeline Sadece #Genclik Hoşgeldin Selim yazıcak.Yani Dahada net anlatayım dersem scripttin F1 tuşuna [ /msg # Hoşgeldin $$1 ]ekleyince op olduğum kanallar için sorun çözülüyo.ama dediğim gibi op olmadığım kanallardada Hoşgeldin Selim die yazar o zaman.op olmadığım kanallarda F1 e bastığım zamanda botumun özeline [#kanaladı Hoşgeldin Selim] yazmasını istiyorum.Şimdiden Saol.