Cevap: Ezanı dinlerken hiç titrediniz mi?
Shadow arkadaşım öncelikle şunu belirteyim Kur'an-ı kerimi orjinal haliylede okuyabilirsin, türkçe mealiylede. orjinal okuyorum ama bişi anlayamıyorum diyenler için özellikle anlatmak istediğim şey Kur'an-ı Bir roman, bir gazete yazısı, bir dergi makalesi gibi değilde! Allah'ın sözleri emirleri ve bizim Allah'a olan kulluk borcumuz ve ona sorgusuz sualsiz itaat etmemizdeki ruhaniyet içerisinde okursak Kur'an-ı Kerimi eminimki büyük bir huşu (zevk) ve lezzet alırız. (bu arada Türkçesini okursak Kur'andaki emirleri anlamış oluruz) ama ben inanıyorumki yukarıda bahsettiğim gibi bir niyetle samimiyetle Kur'an-ı Kerimi açıp orjinal haliyle okursak okadar lezzet ve tat alacazki bunu anlatmayı bile anlatılmaz kılcaz..
Ezan-ı Muhammed konusuna gelince yukarıda bahsettiğim konuya ek olarak; Mustafa Kemal herşeyi doğru (bana göre doğrusu yanlışdır, sana göre ise doğrusu doğrudur. konudan konuya, kişiden kişiye değişir.) yapmışdır diye bir kavram yoktur, gençler onu doğrularıyla yanlışlarıyla tanımalı.
Benim fikrim; Türkçe Ezan okutması bir hatadır ..
Selam ve Dua ile ..
Konu BaRoN tarafından (27 Aralık 2008 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.
|