|
Nebiliymben Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
İlk kırmızı satırda $arg yerine $a yazmalısın çünkü procedure değişkenleri içerisinde bind sonrası gelen verinin 5. elamanını $a olarak belirlemişsin.
İkinci kısımda ise mavi ile belirlediğim kısımda kapsamı çok geniş tutmuşsun, NickServ'den gelen her notice sonrası bu komutu uygulamaya çalışacaktır. Bunu sadece id ile ilgili gelecek noticelerle sınırlaman lazım.
üçüncü olarak ise islem procedure'ünün en sonunda bir önce setlediğin rnick değişkenini unsetlemen daha sorunsuz olmasını sağlayacaktır.
Bir de kod yazarken muhtemel karşılaşılabilecek hataları da göz önünde tutup gerekli uyarıları verdirmek lazım, örnek olarak !nick Nick1 Nick2 komutunu uygularken Nick2 komutunu belirtmediğinde doğru kullanımın nasıl olacağını mesajlatmak lazım, e tabiki de komutun kullanımını da ayrıca kısıtlamak lazım.
|
Önerilerin için sağol ama ben basit şekilde nasıl yapılabileceğini anlattım tüm bu sorgulamalarıda ben yaparsam bi kıymeti kalmaz, onlarıda kullanacak arkadaş tercihlerine göre kendi ekler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mirc koduyla da şu şekilde yapılabilir;
Kullanımı : !nickdegis değiştirileceknick
renklinick Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:text:!nickdegis*:#:{ .set %rnick $3 | .ns id $2 | .enable #nickr }
#nickr
on *:notice:*:?: { if ($nick == NickServ) { .setnick $2 %rnick | .disable #nickr } }
#nickr off