Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2008, 08:22   #1
Angel
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gün gün II. Meşrutiyet





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


II. Meşrutiyet’in bir yılını ayrıntılarıyla anlatan kitabın “Sunuş” yazısında Ömer Koç: “Osmanlıca kaynaklara ulaşmanın zorlukları göz önüne alındığında kitabın önemi artmakta” diyor
Aygaz’ın 10. kitabı Yapı Kredi Yayınları, tarafından yayımlandı. Koordinatörlüğünü Tamer Erdoğan’ın yaptığı “II. Meşrutiyet’in İlk Yılı” adlı kitap, II. Meşrutiyet’in ilan edildiği 23 Temmuz 1908’den ilk yıldönümünün kutlandığı 23 Temmuz 1909’a kadar geçen olayları ele alıyor.
II. Meşrutiyet’in 100. yıldönümü dolayısıyla, Prof. Dr. Mete Tunçay, Nuri Akbayar, Raşit Çavaş, Yücel Demirel ve Bahattin Öztuncay’ın danışmanlığında hazırlanan bu ‘özel’ çalışmada dönemin gazete ve dergilerinden alınmış haberler, makaleler, yorumlar bulunuyor.

Meşrutiyetin bir yılı
Ayrıca o döneme bugünden bakılarak hazırlanmış kurgu haberlere yer verilen kitap, zengin bir görsel malzemeye sahip. Fotoğraflar ve belgelerin önemli bir bölümü ilk kez gün ışığına çıkarılmış oluyor bu kitap sayesinde.
Koç Holding ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer M. Koç, Prof. Dr. Mete Tunçay’ın önsözünü yazdığı “II. Meşrutiyet’in İlk Yılı” adlı kitabın önemine dair şunları söylüyor: “Araştırmacılar ve yakın tarihimize genel anlamda merak duyanlar açısından, Osmanlıca kaynaklara ulaşmanın ve bunların kullanımının zorlukları göz önüne alındığında, bu çalışmanın önemi daha da artmakta.
Döneme ait belgelerin, devlet adamları, edebiyatçı ve yazar portrelerinin, siyasi ve askeri olaylar sırasında çekilmiş fotoğrafların kullanımı, bu yayını aynı zamanda görsel anlamda da zenginleştirmekte ve ileride de başvurulacak bilimsel bir referans kitabı haline getirmekte.” Meşrutiyet’in İlk Yılı”, Aygaz’ın ilk çalışması değil.

Mirasın belgelenmesi
Aygaz, 1996 yılından bu yana yayımladığı kapsamlı kitaplarıyla başarılı bir ‘kitaplık’ oluşturmuş durumda. Aygaz Genel Müdürü Rıdvan Uçar, Türkiye’nin zengin kültürel mirasının belgelenmesi, tanıtılması ve korunmasını amaçlayan, belge niteliğine sahip bu kitapların Ömer Koç’un bilgi ve desteğiyle, hazırlandığını belirtiyor: “Aygaz Kitaplığı’nın, gelecek kuşaklara aktarılacak kültür birikimimizin önemli parçaları olduğuna inanıyoruz.”

Aygaz’ın kitapları
Aygaz, “Türkiye, Baştan Başa Bir Ülke” kitabıyla başlattığı çalışmalarını, “Kapadokya: Kayalardaki Şiirsellik” (1997), “Tanrılar Dağı Nemrut” (1998), “Otağ-ı Hümayun-Osmanlı Çadırları” (2000), “Hasbahçe - Osmanlı’da Bahçe ve Çiçek” (2002), “Dersaadet’in Fotoğrafçıları” (2003), “Hatıra-ı Uhuvvet-Portre Fotoğrafların Cazibesi” (2005), “Osmanlı Sarayı’nın Çocukları: Şehzadeler ve Hanım Sultanların Yaşamları, Giysileri” (2006) ve “Troia Hazineleri” kitaplarıyla sürdürdü.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver