Cevap: Hayat!
Arkadaşın yüreğine sağlık, çok manalı ve anlaşılır bir dilde anlatmış yaşanmışlıkları. Şair diyor ki ; Ben Kültürümü Hayata Adadım Hayatı Tanımlayamıyorum. Hayat Nedir Acaba ? Evet, neydi hayat niyeydi varolmak ? insan ne istiyor düşündünüzmü hiç. Her zaman yalnızız dır bu hayatta ve büyüdükçe yavaş yavaş anlamaya başlasak ta hiç bir zaman hayatı çözemeyeceğiz. Onca yazılmışlar var Hayat a dair onca şeyler var.. ben hayat ve felsefe kavramı üzerinde aşk üzerinde çok duran birisiyimdir. Geriye kalan idealizm ve yaşamın sıradan özniteliklerine bakmam. Söylediğim gibi onca yaşanmışlık ve yazılmışlar var hayata dair. Görmeye çalışmak küçük yaşayıp büyük bakmak anlamak kendi gücünle gerçeği görmek kimsenin eline düşmeden ben buyum demek benim için güzel olan ve hayat söz konusu olunca çıkıp konuşabilmek etkili olabilmek. Fakat bir filmde şöyle diyor du başrol : Hayat tanrıın bize sunduğu bir hediyedir bugun burada sizler gibi değerli insanlar arasında sıcak ve temiz ortamda kadehimi kaldırmaktan dolayı çok mutluyum, yarın olduğunda yine kendi çöplüğümde olacağım ama Hayat her dakikanın değerini bilmektir bugun güzel yarın kötü, bugun var yarın yokuz kimse bilemez kendiniz bile bilemezsiniz bunu. Bu yüzden o günü o anı hep iyi yaşamaya çalışmak pozitif bakmak ve kendini mutluluğa adamak gerekiyor bence sadece. Elbette sorunlarda olacaktır ama aşamayıpta kendimizi yemenin bir manası yok söylenildiğini gibi birazdan yatağa girip uyuyacağım sabah yeni doğan güne titrek bir sesle merhaba diyebilecekmiyim bilmiyorum. Bugun çok kötü bir gün geçirdim belkide yarın çok güzel olacak.. Bilemeyiz. Kalbinize gönlünüze yüreklerinize mutluluk tohumları serpilmesi ümidiyle.. Hayat sandığımız kadar basit değil. Bunu bire bir yaşıyorum şu an. |