Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Keki için:
5 yumurta
5 kahve fıncanı şeker
5 kahve fincanı un
kabartama tozu ve vanilya
Kekini Islamak için:
yarım bardak soğuk süt
Arasına:
1 paket pasta dolgu kreması
2 adet muz
2 su bardağı süt
Üstüne:
Yarım paket krem şanti
1 paket Kakaolu Krem-Ole
2,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin:
Yarım paket krem şanti+yarım su bardağı soğuk süt
12 adet bademli draje
Yapılışı:
Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır. Toz olan malzemelr ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır. Karıştırılır. 24x30 luk önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır. 175 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır. Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur. Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır.
Doldu kreması üzerindeki tarife göre yapılır ve kenara konur.(arasına)
Krem-ole ve krem şanti bir kabın içerisine boşaltılır. Sütle beraber 7 dakika kadar çırpılır.(üzerine)
Fırından kek çıkarılır. 2’e bölünür. Ve yarım bardak soğuk süt ile her iki patada ıslatılır.
Birinci kekin üstüne dolgu kremasından sürülür. Muzlar doğranır ve üstüne dizilir.
İkinci parca kek üstüne konur.
Üstüne hazırlanan kakaolu krema sürülür.
Kremşanti ve badem drajeleri ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.