Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
6-7 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte yarım saat
Tencere, Tahta kaşık, Çukur kap, Tabak, Bıçak.
Taze Fasulye (1 kg), Soğan (1 adet), Zeytinyağı (bir çay bardağı), Su (2 su bardağı sıcak su), Sarımsak (2 diş), Domates (3 adet), Şeker (1 tatlı kaşığı), Tuz (1 tatlı kaşığı)
Püf Noktası;
Taze fasulyelerin kılçıklı ve taze olmasına dikkat edin. Kart olursa fasulyeler dağılır. Tercihe göre arpacık soğan kullanılabilir.
Tencerenin içine soğanı bütün halinde koymanız tavsiye edilir. Böylece fasulyenin görünümü daha güzel olacaktır. Tercihe göre soğanı küçük küpler halinde keserek de koyabilirsiniz.
Adım Adım Pişirme;
1- 1 kg fasulyenin kılçıklarını ayırın.
Tencerenin ortasına 1 adet soğanı koyun ve kenarlarına fasulyeleri dizin. Üzerine de kalan fasulyeleri ekleyin.
2- 2 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ilave edin. 3 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın ve fasulyelerin üzerine yayın.
3- 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı sıcak su ekleyin .
Tencerenin üzerini bir tabak yardımıyla kapattıktan sonra tencerenin kapağını da kapatın. Fasulyeyi orta ateşte yarım saat pişirin.kika kavurun.
Afiyet Olsun...