Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2008, 17:01   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yelpaze Kabak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;
(2 kişilik)

2 adet kabak
1 soğan
Tuz, karabiber
100 gr örgü peynir
2 domates
5-6 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı;


Kabakları kabuğunu soymadan ve bütün olarak 3 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz yarımları bir uçtan başlayarak ince dilimler halinde kesin, ancak birbirlerinden ayrılmamaları için diğer ucu tamamen kesmeyin. Fırın kabını margarinleyin. Soğanı soyup halka halka doğrayın ve kabın içine yayın. Kabak dilimlerinin aralarını tuzlayıp biberleyin. Peynir ve domatesi dilimleyin. kabak dilimlerini elinizle hafifçe kaydırarak yelpaze gibi açın. Aralarını peynir, domates ve defne yapraklarıyla doldurun. Üzerlerine fırça ile margarin sürün. Bolca iri çekilmiş karabber serpip, 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlayın. Servis yaparken kabakları tabağa çıkarttıktan sonra üzerlerine tepsinin dibindeki soğan halkalarını koyun.


Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver