Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2008, 23:29   #16
SpecifiC
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IRC Service Scripting (Görüş ve Fikirleriniz)

Alıntı:
Şimdi bu bot mirc scripting ile ilgili tamamen di mi ?

Evet mIRC Evet scripting tamamen.

Alıntı:
Whois'i değişen sadece o scripti kullanan kişi o zaman bu durumda ?

Hayır whoisi değişen reklam yapan nick ve bu değişim mirci kullanan kişi ile bagımlı değil serverde bulunan herkez bu kişinin whoisinde ki bu değişikligi görebilir.

Alıntı:
Eğer ki IRCd'le alakalı bir durumsa güzel birşey -ki herhalde önceki cümlemdeki gibi-

Bu soruyu anlamadım ama anladığım kadarı ile açıkalamaya çalısayım. Evet IRCd ile alakalı peki nasıl alakalı, şöyle düşün mIRC ile oluşturulmuş bir ircd server var ve bu server unreal'e linkleniyor artı olarak bu yazılan server üzerinde botlar oluşturlup kullanılabilmesi için kendine ögü bir scripting dili var bu dili kullanarak botlar oluşturup istenilene göre şekil verebiliyoruz. Tabi bu botlar socket değil linklenen server üzerinde oluşturulan bir tür service hatta istenilirse kendi services'lerinizi bile yazabilirsiniz bir ChanServ NickServ vs.vs.

Alıntı:
Bunu yayınladıktan sonra yanında örnek kodlar sunarsan kullanıcılar açısından daha faydalı olabilir.

Zaten çekirdek dosyalar bitti şu anda örnek kodları içeren modül dosyalarını yazıyorum yani botları. Toplam 3 bot crOn, Q ve S olmak üzere.

Alıntı:
Ya da böyle birşey yapmaktansa bir program yazıp program'da botta olabilecek tüm şeyler eklenip CheckBox yardımı ile kullanıcı istediğini seçse ve program bu botun kodunu bize sunsa. Kısacası kod kullanmadan kullanıcı bota istediği özellikleri ekleyecek. Bu daha çok kullanılan birşey olur. Çünkü bu kodları kullanabilecek seviyede insan çok fazla yok Türkiye'de. Kullanabilecek insanlarında az kısmı kullanır diye düşünüyorum. Öyle yapmaktansa bütün kullanıcılara hitap etmek daha mantıklı.Tabiki kendi görüşün yinede.

Böyle birşey iyi olabileceğini düşünmüyorum belki bunun gibi birşeyi daha sonra modül olarak ekleyebiliriz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yani şimdi sen bana mIRC ile yapılabileckeleri bu şekilde bir program ile bir bir tık ile yaptırabilirmisin? Tabiki hayır çünki sınırısız mIRC scripting dipsiz bir kuyu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
nihayetinde bu scripting'te böyle. Ve dil olarak bütün herkeze hitap etsin diye bir gaye olması yanlış olur zaten edemeyizde çünki kimin ne yapmak isteyeceğini kestiremeyiz kişi bunu kendi aklında oluşturup yazmalı bunun içinde biraz olsun çabalayıp birşeyler ögrenmeli..

Özet olarak şu, unreale nasıl Ureal Scripting dili ile modül yazarak çeşitli özellikler kazandırabiliyorsak buda böyle...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver