Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
• 1 ölçü altlık hamuru
İçi:
• 1 ½ bardak ceviz içi
• ¾ bardak pudraşeker
• 3 adet yumurta
• 1 çay kaşığı vanilya
Üstü için:
• ¾ bardak kayısı marmelatı
• 1 çay bardağı tuzsuz badem
• 1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık
Hazırlanışı :
Bir ölçü altlık hamurunu hazırlayın. Hamuru 15 eşit parçaya ayırın. 15 adet küçük tartölet kalıplarının içlerini biraz yağlayın. Hamurları eşit kalınlıkta bastırarak kalıpların içlerine yerleştirin.
Çekilmiş ceviz, pudraşeker, vanilya ve 3 yumurtayı porselen bir kasede 15-20 dakika karıştırarak koyu krema haline getirin. Tartölet kalıplarının içine önce ½ yemek kaşığı marmelat, sonra kalıpları dolduracak kadar ceviz içinden koyun.Kalıpları bir tepsiye yerleştirin. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya yakın kalıpları ters çevirip tartöletleri çıkartın. Üstlerine biraz marmelat sürün.
Bademlerin ve yeşil fıstıkların kabuklarını kaynar suya atıp çıkartın. Bademleri ikiye ayırın, fıstıkları ince kıyın. Fıstıkarı serpiştirin bademlerle papatyalar yapın. Bademlerin ortasına da birer parça marmelat koyun.
Afiyet Olsun...