Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2008, 15:52   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna




Sebzeli Makarna;

Malzemeler:

150 gr. havuç
150 gr. pırasa
150 gr. sap kereviz
200 gr. soğan
1-2 yeşil sivri biber
2 diş sarmısak
60 ml. zeytinyağı
15 gr. salça
100 ml. sebze suyu
400 gr. makarna
15 gr. şeker
tuz
karabiber

Hazırlanışı:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Somonlu Kelebek Makarna;

Malzemeler:

100 gr. arpacık soğanı
2 diş sarmısak
40 gr. top karabiber
100 gr. füme somon (dilimlenmiş)
30 ml. Zeytinyağı
100 ml. votka
250 ml. krema
1 paket kelebek makarna
20 gr. tereyağı
40 gr. krem peynir
1/2 demet dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
80 ml. votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın.
Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün. Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz.

Afiyet Olsun...



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan