Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
4 dilim dana biftek
4-5 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
2 defne yaprağı
Yarım limon
30 gr margarin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Dereotunu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Limonun suyunu sıkıp kabuğunu kibrit çöpü kadar ince uzun (jülyen) doğrayın.
2. Margarini tavada eritip sarımsağı hafif soteleyin. Biftekleri ekleyip kızartın. Üzerine dereotunu serpip limon suyu ve kabuğunu ilave edin. tuz-biber ekleyin.
3. Bifteklerin üzerine peynir serpin, Kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. 5 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun...