5 kişilik
Malzemesi:
-1 kg kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
-300gr. soğan (ince kıyılmışı
(3 orta boy)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-1/2 çay kş. tarçın.
Yapılışı:
1.Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun.
2.Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını Serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarmcaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
3.Tencereyi ateşten alıp içinden küçük olanını çıkarın. Kapağını açıp tabaklara aktararak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...