Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
5 kişilik
Malzemesi:
-7 kg kuzu eti (kuşbaşı
doğranmış)
-200gr. soğan (rendelenmiş),
(2 orta boy)
-tuz
-taze çekilmiş karabilper
-1/2 çay kş. yenibahar
-250 mı. et suyu (1 su bardağı)
-1O gr. un (1 çorba kş.)
-1/3 çay kş. tarçın
-1/3 çay kş. kimyon.
Yapılışı:
1.Eteri bir kaba koyun. Rendelenmiş soganları tülbentten süzerek suyuna çıkarın. Sogan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi ve yenibaharı katıp, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz katıştırın. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
2.İzgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Etleri şişilere dizin. Izgaraya (fırında ise altına Bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip her yanı iyice kızanncaya kadar pişirin.
3- Pişen etleri ızgaradan alıp sıcak tutun. Et suyunu (fırında ise tepside biriken et suyunu) bir tavaya boşaltıp unla karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra tavayı ateşten alın.
4-Etlerin üzerine bu sosu döküp, yanında tarçın ve kimyon İle servis yapın.
Afiyet Olsun...