Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
* 1 kg kıyma
* 1kg bulgur
* 3 orta boy soğan
* birkaç sarımsak (bazı yörelerde sarımsak konulmuyormuş)
* 2 kaşık biber salçası
* 200gr pulbiber
* 1 paket köfte baharatı
* maydanoz
* bir kasede elinizi ıslatmak için limonlu su (isterseniz biraz sıvıyağ da koyabilirsiniz)
Hazırlanması:
1. soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın. kıymanın iyice pişmesini sağlamak için soğan, sarımsak, salça ve pulbiber ile yoğurun. daha sonra bulguru ekleyip en az 1 Saat yoğurun. köfte baharatını ekleyin. sonlara doğru çok ince doğranmış maydanozu ekleyip 5-10 dakika daha yoğurun. yoğurma sırasında elinizi ara ara limonlu su ile ıslatın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2.Hazırlanan harçtan avucunuza bir miktar alıp elinizle sıkarak şekil verin. marul yaprakları ile servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet Olsun...