Malzemeler;
1/2 kg.taze börülce
1/2 kg.koruk(olmamış üzüm)
3 ç.k elma sirkesi
3 ç.k z.yağ
1 ç.k tuz5 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı k.pulbiber
Yapılışı:
Börülceler iki uçlarından koparılarak ayıklanır,kaynayan suda 20 dakika haşlanır,suyu süzülerek bir kaba alınır.
İçine z.yağ,koruk(bulunmazsa)
elma sirkesi ve sarımsaklar
ince kıyılarak karıştırılır.
Servis tabağına alınır,üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dere otu serpilir üzeri k.pul biberle süslenerek servis edilir.
Servis Önerileri:
Servisten önce üzerine 3 ç.k, yoğurt 1 ç.k su ile ezilerek konup 1 ç.k z.yağ gezdirilerek 1 çay kaşığı k.pulbiberle süslenerek servis edilirse, göze hitap ederek iştah açar.
Afiyet Olsun...