Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
1/2 paket makarna
200 gram kuzu eti (küçük parçalar halinde kesilmiş)
4-5 dal kereviz yaprağı
3-4 diş sarımsak
1 büyük boy soğan
2 orta boy yeşil biber
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı et suyu
karabiber, tuz
Hazırlanışı:
1- Makarnayı istediğiniz gibi haşlayın. Ben 8 dakika haşladım. Süzdüm.
2- Yanmaz bir tavaya zeytinyağı koyup kızdırın. Küçük parçalara ayrılmış eti, soğanı, biberi, sarımsağı ekleyip soteleyin. Et ve soğanlar yumşayana kadar kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Sonra ince kesilmiş kereviz yapraklarını ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp bir iki dakika pişmesini sağlayın. Üstüne krema, tuz ve karabiber ekleyip bir süre daha pişirin. Yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin.
3- Ocaktan alıp süzmüş olduğunuz makarnayı ekleyin. Karıştırıp servis yapın. Üstüne parmesan veya eski kaşarda ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...