Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 parça somon dilimi
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı susam
karabiber, tuz
Marul
roka
maydanoz
dere otu
Domates
taze soğan
Hazırlanışı:
1- Tereyağ ve zencefili küçük bir tavada eritiyoruz. Somonları yıkayıp tereyağlı zencefilli karışıma buluyoruz. Sonra üzerine karabiber, tuz, çörek otu ve susamı sürüyoruz.
2- Önceden ısıtılmış fırının en yüksek derecesinde pişiriyoruz. tarifte 3 dakika diyordu ama ben üzerinin kızarmasını bekledim. Çok pişmiş seviyorsanız benim gibi biraz daha bekletin.
3- Diğer tarafta yeşillikleri ince bir şekilde kıyıp salata tabağına alıyoruz. Üstüne somonu yerleştirip domateslerle süslüyoruz.
Afiyet Olsun...