Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2008, 22:12   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mantarlı Pilav






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;

1 Adet soğan
200 gr mantar
2 Su bardağı pirinç
3.5 Çorba kaşığı tereyağ
3.5 Su bardağı et suyu
2-3 Dal nane
Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Pirinci sıcak tuzlu ile ıslatın.
Soğanı ince doğrayın.
Mantarları bol suda iyice temizleyip doğrayın.
Geniş bir tavada tereyağının yarısını eritip soğan ve mantarı 3-4 dakika kavurun.
Biraz su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Kalan tereyağını tencerede eritip pirinci ekleyin ve orta ateşte 2-3 kez karıştırarak kavurun.
Pirinç taneleri şeffaf bir görünüş alınca 3.5 su bardağı et suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
Kaynayınca ateşi kısın.
Suyunu çekmeden 5-6 dakika önce mantarlı karışımı ilave edin.
Kısık ateşte 5-6 dakika dinlendirin.
Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver