Cevap: IRC Service Scripting (Görüş ve Fikirleriniz)
Başlık konusunda sana katılıyorum daha uygun olacak şekilde düzelttim.
Fakat kullanıcıya bir kazancı olmayacağı konusunda hemfikir değilim çünki bu zaten belli bir bilgi sahibi kişilere hitap ediyor ve sradan socket client'li botların dışıdna servere linklenerek çalısan bir sistem üzerinde botlar oluşturup bu botları yönetebilmek adına kolaylık sağlayan bir uygulama diyebilirim.
Libraryler şeklinde olayları sınıflandırmak kousunda ise scripting yazım düzeni ve okunabilirlik (yazılan kodun anlaşılabilirliğini anlatmak) oranını artırmak için gereli gördüğüm için bu şekilde oluşturulmasını uygun gördüm.
Son olarka "mIRC'den bağımsız bir dil" geliştirilmesinde de senin ile hem fikirim böyle birşey çok daha complike ve kendine özgü bagımısız bir dil ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Fakat böyle birşeye başlamakta korkmuyor değilim çünki sonunu tek başıma getirebileceğim uzun bir zamanı bulabileceğimden emin değilim zira mIRC scripting ile sadece hobi olarak boş vakitlerimde uğraşıyorum ve böyle birşeyi de bu uğraş içerisinde farklı arayışlar içerisinde olmam ve mIRC ile yapılabilecekler konusunda farklı işler çıkartmak adına güzel birşey olduğu düşüncesindeyim... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |